Defranc (PACMA) acusa l'Ajuntament de fer greenwashing amb Ca n'Ametller

El representant dels animalistes reclama un projecte de "ciutat empàtica"


  • Comparteix:

Dimitri Defranc durant la presentació, al Casal de Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

Dimitri Defranc durant la presentació, al Casal de Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable del PACMA, Dimitri Defranc, considera que l'Ajuntament està exercint greenwashing a l'hora de promocionar el futur barri de Ca n'Ametller. El candidat del partit animalista lamenta que s'opti pel totxo en lloc d'apostar per 'conservar els espais verds'. L'exregidor també és escèptic quant a la gestió municipal al respecte d'aquest creixement urbanístic: 'Si no han trobat un espai per a una escola [en referència a La Mirada], com pensen gestionar tot això?', s'ha preguntat en un acte aquest divendres al Casal Torreblanca.

Defranc ha defensat que la seva és l'única candidatura que s'oposa al creixement a Ca n'Ametller, tot i que En Comú Podem també s'ha pronunciat en aquest sentit. Amb tot això sobre la taula, l'alcaldable ha assegurat que, si aconsegueix representació a les eleccions de maig, lluitarà perquè s'impulsi un pla urbanístic fins al 2030 "basat en l'empatia". "Normalment els plans urbanístics es feien pensant en el totxo, però no pensant en les persones, els animals, la natura, l'eficiència i l'autoconsum", ha reflexionat, tot apuntant que Sant Cugat es troba ancorada en el desenvolupamentisme. En aquest sentit, ha lamentat l'impacte que la urbanització ha tingut en espècies com els senglars, els eriçons i els dragons.

D'aquesta manera, el candidat del PACMA aposta perquè la configuració urbana estigui adaptada a les necessitats de totes les persones, especialment tenint en compte les diversitats funcionals. També proposa que se senyalitzin els passos de fauna salvatge per evitar atropellaments i que els edificis de nova construcció ofereixin estructures que contribueixin a la preservació d'animals com els falciots o els ratpenats.

L'exregidor també ha fet uns apunts relatius al conflicte per construir l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres. "És malèvol que hi vulguin construir una escola", ha criticat, tot lamentant que no s'hagin tingut en compte ubicacions alternatives, una opció que defensa per mantenir "la integritat del bosc".

A la trobada també s'ha posat sobre la taula la necessitat de facilitar corredors verds que permetin el pas de la fauna salvatge sense trobar-se nuclis urbans.


Dimitri Defranc

Ens venen un barri verd. Ni a la planificació és verd! Si algú fa planificacions amb ordinador ho fan com adílic, però ni aquí deixen el totxo de costat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.