L'edifici i l'entorn del Bar Catalunya queden completament protegits de l'enderroc

El ple municipal ha aprovat la modificació del catàleg de patrimoni on s'inclou aquesta protecció


Temes relacionats

La propietat de l'edifici del Bar Catalunya porta als tribunals la protecció de l'enderroc (20/feb/23)

Sant Cugat declara el conjunt del Bar Catalunya Bé Cultural d'Interès Local (22/mar/22)

El Bar Catalunya se salva de l'enderroc (21/feb/22)

El Bar Catalunya, el més antic de Sant Cugat, abaixa la persiana ( 3/mar/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'edifici del Bar Catalunya / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge d'arxiu de l'edifici del Bar Catalunya / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'Ajuntament ha completat els tràmits municipals per protegir completament l'edifici i l'entorn del Bar Catalunya de l'enderroc. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns la modificació del catàleg de patrimoni, on s'inclou la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local i els canvis de planejament per preservar l'edifici, la casa pagesa del costat i les façanes. Aquest darrer tràmit aprovat aquest dilluns de manera provisional, només pendent del vistiplau final de la comissió territorial d'urbanisme de l'àrea de Barcelona, ha comptat amb el suport del govern i la regidora no adscrita, mentre que Ciutadans s'hi ha abstingut i Junts hi ha votat en contra.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech ha reiterat el suport a la preservació d'aquest entorn, però el seu desacord amb l'estratègia impulsada per l'equip de govern. Segons Puigdomènech, hauria estat més idoni buscar una opció d'acord amb la propietat, així com una fórmula de preservació que facilités l'activitat al fins ara Bar Catalunya, ubicat a la plaça de Lluís Millet.

De fet, els propietaris jan han presentat un recurs contenciós administratiu contra la modificació del planejament per garantir la protecció de l'enderroc.

"Lamentablement ens assegura que tindrem un període llarg de barallar-nos en el fang, un futur incert sobre quina activitat acollirà i quin serà el cost per a la ciutat", ha afirmat Puigdomènech.

De la seva banda, però, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha defensat que la via encetada per l'Ajuntament garanteix els drets dels propietaris, ja que es manté l'edificabilitat, però es trasllada cap a l'interior de la finca on es podrà construir habitatge.

I és que es tracta d'un edifici construït entre el 1933 i el 1936, una de les poques mostres que queden a la ciutat d'arquitectura racionalista. Fins ara només estava protegida explícitament la façana, però amb la modificació també ho està ara l'interior, tant la planta baixa com els habitatges de sobre, així com la casa pagesa del costat.




Joan Puigdomènech

Lamentablement ens assegura que tindrem un període llarg de barallar-nos en el fang, un futur incert sobre quina activitat acollirà i quin serà el cost per a la ciutat.

Francesc Duch

Podia haver estat una modificació menys ambiciosa, però nosaltres vam veure que era possible mantenir la totalitat dels edificis històrics i no perdre ni un metre de sostre. Creiem que és la via bona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.