L'assemblea de Junts posa el 26 de juny com a límit a ERC per tancar un pacte de govern

Això significa que Josep Maria Vallès serà alcalde aquest dissabte amb majoria simple


  • Comparteix:

Josep Maria Vallès i Cristina Paraira en un ple d'aquest any / Foto: Ajuntament

Josep Maria Vallès i Cristina Paraira en un ple d'aquest any / Foto: Ajuntament

Aquest dimecres hi ha hagut una nova reunió entre representants d'ERC i de Junts per seguir teixint un possible pacte entre les dues formacions. Darrerament les reunions són quasi diàries. L'acord, però, si al final arriba, no serà abans d'aquest dissabte. Això implica que el 17 de juny Josep Maria Vallès serà investit nou alcalde de Sant Cugat només amb els vots dels seus nou regidors, és a dir, a la segona votació i amb majoria simple. Aquest dimecres també hi ha hagut assemblea de Junts per Sant Cugat i, segons ha pogut saber Cugat Mèdia, han acordat marcar una data límit a Esquerra per tancar el pacte de govern: el 26 de juny. Vallès vol tenir el govern tancat abans de Festa Major, encara que tindria marge fins al 28 de juliol, el màxim que marca la llei entre el ple de constitució i l'aprovació del primer cartipàs.

La militància juntaire ha validat l'acord que s'està negociant amb Esquerra per garantir l'estabilitat del govern i per trencar la unitat del quatripartit d'esquerres a l'oposició que els obligués a buscar acords amb PP o Vox.

De fet, al matí, durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat Mèdia, el regidor electe de Junts Carles Brugarolas ha assegurat que el seu partit vol fer tot el possible perquè "Sant Cugat gaudeixi del millor govern possible des del primer dia", per això aposten per arrancar des del primer dia "sense provisionalitats".

Per tant, les negociacions entre els dos partits per polir els detalls del pacte continuaran els propers dies, i ho faran de la mà de Jordi Puigneró i Carles Brugarolas per part de Junts, i d'Oriol Cisteró i Ferran Villaseñor per part d'ERC.

Passat el ple de constitució d'aquest dissabte i el període que marca la llei per aprovar un cartipàs municipal són 30 dies, és a dir, fins al 28 de juliol. Per tant, encara hi hauria uns dies de marge per seguir negociant, encara que Junts no el vol esgotar.


Carles Brugarolas

Hem de fer tot el possible perquè Sant Cugat gaudeixi del millor govern possible des del primer dia. Paga la pena arrancar des del primer dia sense provisionalitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.