Arrenca el govern de Sant Cugat 2023-2027 amb el pacte Junts-ERC

L'alcalde, Josep Maria Vallès, i el portaveu d'ERC, Bernat Picornell, han formalitzat el pacte


  • Comparteix:

Moment de la signatura del pacte de govern entre Junts i ERC / Foto: Cugat Mèdia

Moment de la signatura del pacte de govern entre Junts i ERC / Foto: Cugat Mèdia

El govern de Sant Cugat per al període 2023-2027 ja està definit. Amb l'aval de la militància de les assemblees locals de Junts i ERC, aquest dimarts s'ha presentat el cartipàs amb 12 dels 13 regidors a la sala de plens (faltava Jordi Puigneró). L'alcalde, Josep Maria Vallès, pivotarà sobre quatre tinències d'alcaldia que estaran en mans de Carles Brugarolas (Economia, Coneixement i Organització), Bernat Picornell (Drets, dinamització de ciutat, comerç i seguretat), Cristina Paraira (Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic) i Jordi Puigneró (Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital). Aquest cartipàs i les retribucions de cada regidor i càrrecs de confiança s'aprovaran en un ple extraordinari el 6 o el 10 de juliol. El proper ple ordinari tindrà lloc el 17 de juliol.

CONSULTA AQUÍ L'ACORD DE GOVERN



D'aquesta manera, les àrees més fortes que es queda Junts són Economia, Empresa, Educació, Esports, Cultura, Mobilitat i Medi Ambient. Mentre que les que es queden els republicans són Habitatge, Participació, Seguretat i Drets Socials.

Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, ja que no s'ha explicat a la roda de premsa, ERC es queda dues presidències de consells de barri: Duch la de la Floresta, i Madrona la de Centre-Est.

La roda de premsa de presentació del pacte completa



Els arguments del pacte

Malgrat aquest repartiment de les competències en funció dels partits, i que només hi hagi un regidor de Junts sota una tinència d'alcaldia d'ERC i un republicà sota una tinència dels juntaires, Josep Maria Vallès ha volgut emfatitzar que no és un govern de Junts i ERC, sinó que "és el govern de Sant Cugat".

Respecte als motius de l'acord i com ho han explicat a la respectiva militància, segons ha explicat l'alcalde, ha sigut fàcil arribar a un acord amb els republicans: "El primer que vam fer va ser buscar les línies vermelles i trobar les solucions, i no ha sigut complex perquè no hi ha grans diferències programàtiques".

Tot i això, Vallès ha explicat i ha mantingut que el projecte d'habitatge social a Ragull Centre no es farà i que el carril bici de Quatre Cantons de l'Anella Verda es modificarà. Preguntat Bernat Picornell sobre a què ha renunciat Junts per tancar el pacte, el nou tinent d'alcaldia ha assegurat que cap partit ha renunciat a res. "No hi ha conflicte amb les prioritats dels dos partits; no podem parlar en aquests termes, i encara que hi fos, no és el més important avui", ha afirmat el republicà.

A la sala de plens, durant la presentació delnou cartipàs hi havia 12 del 13 regidors, només faltava Jordi Puigneró

A la sala de plens, durant la presentació delnou cartipàs hi havia 12 del 13 regidors, només faltava Jordi Puigneró / Foto: Ajuntament

Diferències entre els governs

La principal diferència entre el govern tripartit d'esquerres i el bipartit actual és que passa de sis a quatre tinències d'alcaldia. Altres canvis són que desapareix la regidoria de Joventut com a tal, i s'integra dins de l'àrea de Cicles de Vida d'Esther Madrona. Igual que la tinència d'alcaldia de Bon Govern, ara en mans de Jordi Puigneró, perd l'etiqueta de Transparència que tenia amb Lourdes Llorente. També s'ha decidit separar Urbanisme i Habitatge, que abans estava tot a la tinència d'alcaldia de Duch; i ara Àngel Pedrós es queda Urbanisme. També s'incorpora una regidoria dedicada a la Política Lingüística, que comandarà la regidora Núria Fernández.

Una altra de les novetats de l'estructura és la incorporació de Ferran Felius com a responsable del comissariat per a Persones amb Discapacitat. Felius, president de l'entitat Acompanya'm, va ser el número 16 a la llista de Junts. La incorporació al govern ja la va avançar Vallès durant la campanya.




Josep Maria Vallès

El primer que vam fer va ser buscar les línies vermelles i trobar les solucions. No ha sigut complexe perquè no hi ha grans diferències programàtiques.

Bernat Picornell

No hi ha hagut cap renuncia. No hi ha conflicte amb les prioritats dels dos partits i en el que més ens preocupa. No podem parlar en aquests termes, i encara que hi fos, no és el més important avui.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.