Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona, on només hi haurà un santcugatenc

L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat ha estat escollida amb els vots del PSC, els comuns, dos diputats de Junts i la de Tot per Terrassa


  • Comparteix:

Lluïsa Moret en el moment de presa de possessió de la presidència de l'ens / Foto: Diputació de Barcelona

Lluïsa Moret en el moment de presa de possessió de la presidència de l'ens / Foto: Diputació de Barcelona

La socialista Lluïsa Moret és la nova presidenta de la Diputació de Barcelona gràcies a haver obtingut 25 dels 50 vots emesos en la segona votació del ple de constitució. L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat ha comptat amb el suport del seu grup, el PSC, d'En Comú Podem, a més la diputada de Tot per Terrassa (el partit de l'alcalde terrassenc) i de dos diputats de Junts, els independents Marc Castells, l'alcalde d'Igualada, i Sergi Vallès, l'alcalde de Torrelles de Foix. La nova Diputació de Barcelona constituïda aquest dijous només compta amb un santcugatenc, el tinent d'alcaldia a l'Ajuntament Jordi Puigneró, que estarà a l'oposició.

Moret, alcaldessa de Sant Boi des del 2014 i psicòloga de formació, s'ha imposat a Neus Munté, de Junts, que ha obtingut 10 vots, els mateixos que Dionís Guiteras, d'ERC. També han presentat candidat el PP, amb Xavier Garcia Albiol, que ha sumat quatre vots, i Vox, amb Jordi de la Fuente, que n'ha obtingut només un.

Segons els resultats de les eleccions del 28-M, la nova composició de la Diputació de Barcelona compta amb 17 diputats del PSC-CP, 12 de Junts, 11 d'ERC-AM, cinc d'ECG (En Comú Guanyem), quatre del PP, un de Vox i un de TxT (Tot per Terrassa). Pel que fa a les altres diputacions, el PSC i ERC governaran junts a la de Tarragona i a la de Lleida, les dues amb presidència pels republicans. En el cas de la de Girona, estarà presidida per Junts gràcies a un acord amb ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.