Cortés, sobre el comissionat per Valldoreix: 'Les relacions han de ser entre l'alcalde i el president'

L'expresident Puig ha intervingut a la junta de veïns i ha criticat el nou càrrec, que considera "imposat per controlar" l'EMD des de Sant Cugat


  • Comparteix:

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Foto: Cugat Mèdia

L'estada a l'oposició de l'EMD de Valldoreix de la vocal portaveu de Junts, Susana Herrada, ha estat ben curta. Aquest dijous s'ha fet efectiva la seva renúncia a l'acta per dedicar-se exclusivament al càrrec que exercirà a partir d'ara: comissionada de l'Ajuntament de Sant Cugat per a les relacions amb Valldoreix. Es tracta d'una nova figura creada pel nou executiu municipal que ha rebut crítiques per part de l'oposició del ple de Sant Cugat. El president de l'EMD, Juanjo Cortés, també ha expressat els seus dubtes al respecte, ja que defensa que les relacions entre les dues administracions han de ser 'entre l'alcalde i el president'. 'No ho puc entendre d'una altra manera; mai no ha sigut d'una altra manera', ha reflexionat, i s'ha emplaçat a reunir-se amb l'alcalde, Josep Maria Vallès, per aclarir-ho. També ha avançat que es pronunciarà al respecte un cop tingui tota la informació 'de primera mà'.

La renúncia d'Herrada s'ha introduït a l'ordre del dia com a punt d'urgència. En el moment que s'ha exposat, Herrada ha intervingut per refermar el seu compromís amb la vila i s'ha posat a disposició de l'administració descentralitzada. El president Cortés li ha agraït "el servei al poble" i li ha desitjat sort en la nova etapa que enceta.

Aquesta calma l'ha trencat l'expresident de l'EMD Josep Puig, que ha escenificat públicament l'esquerda que ja feia temps que es posava de manifest amb el govern de Junts que va encapçalar. Ho ha fet al torn de paraula del públic del final del plenari, qüestionant la figura de la comissionada de l'Ajuntament per les relacions amb Valldoreix. Li ha preguntat directament al president Cortés: "Li han parlat sobre aquest tema? Li han dit quines funcions tindrà?". Cortés ha estat taxant: "S'ha parlat amb mi? No. Se m'ha consultat? No. Quina és la finalitat d'aquest comissionat? La desconec perquè no depèn de la institució que presideixo".

El president ha assegurat no tenir cap informació sobre el càrrec que ocuparà Herrada, més enllà del que han publicat els mitjans de comunicació o del que es va comentar al ple de cartipàs d'aquest dimarts.

L'expresident Puig sí que ha expressat la seva opinió al respecte: "És un càrrec imposat per controlar el govern de l'EMD des de Sant Cugat". Considera que "ningú no entén" aquesta figura i considera que "això sembla una precampanya". I ha fet una recomanació a Cortés: "En el seu lloc, jo no ho acceptaria".

En una conversa amb els mitjans, la ja exvocal portaveu de Junts Susana Herrada ha assegurat que la funció que tindrà com a comissionada és "d'assessorament" i que en cap cas envairà les funcions de l'alcalde o els regidors de Sant Cugat en les relacions bilaterals amb Valldoreix. De moment, però, no es coneixen més detalls sobre les tasques que desenvoluparà aquesta figura. Herrada ha declinat fer declaracions sobre la intervenció de l'expresident Puig.

Amb la renúncia d'Herrada, entrarà a la junta de veïns el juntaire Adrian van der Hoeven. Bernat Gisbert serà el nou portaveu del grup municipal de Junts.

Un contratemps més per a la urbanització de Baixador

L'aprovació definitiva del projecte de l'avinguda del Baixador ha tornat a endarrerir-se. El vocal d'Urbanisme de l'EMD, Xavier Humet, ha explicat aquest dijous a la junta de veïns de Valldoreix que el període d'al·legacions arran de l'aprovació inicial va acabar, però que no es va fer la comunicació pertinent a la companyia de l'aigua ni a tres veïns de la zona. Així, està previst que el període d'al·legacions s'allargui fins al 20 d'agost. Humet ha posat de manifest el compromís per consolidar "tots els informes tècnics favorables" i un informe jurídic per fer passar pel plenari de setembre l'aprovació definitiva.

Modificació pressupostària

El plenari ha donat llum verda a la vuitena modificació pressupostària del pressupost de 2023. Són 25.000 euros que s'incorporen als comptes de la vila procedents del romanent. D'aquests, 20.000 euros són per suplementar contracte del servei de vigilància i neteja del mercat i 5.000 per comprar mobiliari per a la Casa de la Vila. La modificació ha prosperat amb els vots positius dels quatre membres del govern i l'abstenció de l'oposició.

Festius locals a Valldoreix

La vila de Valldoreix tindrà dos festius locals el 2024: el 20 de maig, amb motiu de la Segona Pasqua (s'ha triat aquesta data perquè l'any que ve Sant Medir, 3 de març, cau en diumenge); i el 16 de setembre de 2024, amb motiu de Sant Cebrià.

El concert de Buhos de Festa Major

Un dels plats forts de la festa grossa de Valldoreix serà el concert de Buhos. La vocal de Cultura, Susanna Casta, ha explicat que, amb la previsió d'una gran afluència de públic per a l'actuació, aquesta s'ha traslladat del pati del Casal de Cultura al parc que hi ha davant del CAP Valldoreix. El vocal de Junts Bernat Gisbert ha qüestionat la nova ubicació per la proximitat amb el passeig d'Olabarria. Casta ha explicat que tot plegat respon a exigències del grup musical que tenen el vistiplau de la Policia Local.

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE

SESSIÓ PLENÀRIA



AUDIÈNCIA PÚBLICA






Juanjo Cortés

S'ha parlat prèviament amb mi? No. Se m'ha fet alguna consulta sobre el càrrec? No. Quina és la finalitat del càrrec? La desconec.

Josep Puig

És un càrrec imposat per controlar des de Sant Cugat l'EMD de Valldoreix. No entenc la motivació ni la finalitat del càrrec. En el seu lloc, jo no ho acceptaria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.