La CUP, decebuda per la pèrdua de la presidència del consell de barri de la Floresta

Tot apunta que Francesc Duch (ERC) serà el nou president de l'espai participatiu del districte


  • Comparteix:

La CUP s'ha mostrat decebuda amb la gestió dels consells de barri per part del nou govern / Foto: Cugat Mèdia

La CUP s'ha mostrat decebuda amb la gestió dels consells de barri per part del nou govern / Foto: Cugat Mèdia

La presidència del consell de barri de la Floresta deixa d'estar aquest mandat en mans de la CUP. Els anticapitalistes, que havien ocupat aquest càrrec en els exercicis 2015-2019 i 2019-2023, lamenten que el govern (Junts i ERC) no els hagi cedit capitanejar aquest espai de participació, malgrat ser la força més votada al districte. El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha expressat aquest dijous en roda de premsa la seva preocupació al respecte i ha assegurat que no deixaran de treballar per al barri.

Segons l'acord de govern entre Junts i ERC al qual va tenir accés Cugat Mèdia, la presidència d'aquest consell de barri recaurà en el regidor Francesc Duch, del grup municipal republicà. De la resta d'espais participatius dels districtes, tret del de Centre Est, que capitanejarà Esther Madrona (ERC), de la resta no es coneixen encara quins regidors ocuparan la presidència.

Simarro ha lamentat la gestió del nou executiu en aquest sentit i ha apuntat que "es desaprofita una magnífica oportunitat per continuar acompanyant i escoltant, de veritat, al poble florestà". "Ens hauria agradat que el nou president del consell de barri fos un veí escollit per la gent del districte", ha dit Simarro. Ara bé, en els treballs que va engegar el govern anterior per actualitzar el reglament dels consells de barri, aquesta opció va quedar descartada.

Tot i el malestar, els cupaires no reivindicaran la presidència del consell de barri, però "estan oberts a escoltar propostes i a negociar, si és necessari".

Des de 2015, a partir d'una proposta de la CUP, la presidència dels consells de barri pot recaure en regidors de l'oposició. En aquell mandat, Ramon Piqué (CUP-PC) va estar al capdavant de l'ens participatiu de la Floresta i Ferran Villaseñor (ERC-MES) va presidir el de Centre Est.

A més del portaveu del grup municipal, també ha comparegut Juan Merino, qui ja va ser part de la llista electoral de la CUP a les municipals del 28-M. L'activista, que enguany ha fet de pregoner a la Festa Major del districte, creu que "queda molta feina per fer al districte". Davant el fet que els cupaires no presidiran el consell de barri, Merino insta el govern a què "es posi les piles per solucionar els problemes dels ciutadans de la Floresta", com la falta d'equipaments.


Marco Simarro

Entenen que s'està negociant entre els dos partits, però nosaltres no farem un reclam directe si ni tan sols se'ns ha estès la paraula.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.