Moció d'ERC de rebuig a la censura en el món cultural i lingüístic

La formació, que governa amb Junts, portarà al ple una moció que condemna les polítiques impulsades pels governs del País Valencià, les Illes Baleras


  • Comparteix:

Els quatre regidors d'ERC amb el lema #StopCensura / Foto: ERC Sant Cugat

Els quatre regidors d'ERC amb el lema #StopCensura / Foto: ERC Sant Cugat

ERC, que forma govern amb Junts, presentarà una moció al ple de setembre de rebuig 'a la censura en l'àmbit cultura i lingüístic' i de suport a les publicacions 'Camacuc', 'Cavall Fort', 'El Temps', 'Enderrock' i 'Llengua Nacional', les cinc publicacions de les quals l'Ajuntament de Buriana es va donar de baixa. La formació també condemna les polítiques impulsades pels governs del País Valencià, les Illes Balears i l'Aragó, a qui acusen d'emprendre 'una política repressiva contra la llengua catalana en favor d'una uniformització de l'Estat a tots els nivells'.

Tot i que ERC ja es va sumar al manifest contra la censura impulsat pel teixit cultural, la formació insta al ple a fer-ho com a ciutat. També reclama que l'Ajuntament manifesti el rebuig a les polítiques cultural i lingüístiques que estan duent a terme els governs de PP i Vox, "especialment en tot allò que fa referència a la discriminació i persecució de la llengua catalana i la censura d'espectacles per motius ideològics". Per últim, ERC insta a solidaritzar-se amb les publicacions "represaliades" per l'Ajuntament de Burriana.

En declaracions a Cugat Mèdia, la regidora d'ERC Esther Madrona ha assegurat que el cas de Burriana "no és un fet aïllat" i que l'objectiu és "atacar" la llengua i la cultura i "tot allò que és més bàsic" com "la manera d'expressar-se". En aquest sentit, Madrona considera que l'Ajuntament ha de ser "valent" i donar aquest "pas endavant".

La consellera de Cultura, la santcugatenca Natàlia Garriga, també es va unir al manifest del sector cultural i va assegurar que Catalunya "defensarà sempre la llibertat d'expressió i la diversitat cultural i lingüística".






Esther Madrona

Això no és un cas aïllat. El que hi ha darrere és un objectiu clar d'atacar la nostra llengua, la nostra cultura, allò que ens és més bàsic. Hem de ser valents i fer aquest pas endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.