Albert Botran (CUP): 'No hi ha resistències infèrtils'

La CUP, Arran i Endavant es preparen per a la Diada amb l'objectiu de mantenir viva la lluita sobiranista


  • Comparteix:

Albert Botran s'adreça al públic / Foto: Cugat Mèdia

Albert Botran s'adreça al públic / Foto: Cugat Mèdia

La CUP, Arran i Endavant escalfen motors per a l'Onze de Setembre amb l'objectiu de mantenir viva la lluita i les reivindicacions independentistes. 'Volem un Estat, però volem ser sobirans, per decidir què fem amb els nostres recursos', ha dit l'exdiputat al Congrés Albert Botran en una trobada aquest divendres a la plaça dels Quatre Cantons, on també ha reivindicat que 'no hi ha resistències infèrtils'. En aquest sentit, el portaveu del grup municipal de la CUP, Marco Simarro, ha expressat la necessitat de 'recuperar la valentia d'aquest poble' per fer front a situacions com l'auge de l'extrema dreta, la defensa de la llengua i assolir una 'amnistia política'.

Botran ha reivindicat que la Diada no commemora una derrota, sinó "una resistència que va durar molt de temps, contra dos exèrcits de la qual", i el sentit de la qual perdura fins a l'actualitat. A aquella lluita de fa més de tres segles atribueix la consciència de poble que empeny el sobiranisme. Així, ha reivindicat el català: "Cal fer valdre la llengua arreu i no admetrem que vulguin fer de la nostra una llengua de segona".

Per revifar la flama del sobiranisme, el regidor Simarro ha instat a anar més enllà de les "agendes institucionals" i a mobilitzar els barris i l'associacionisme. L'ascens de l'extrema dreta és quelcom que el santcugatenc ha fet objecte de preocupació. "Volen una agenda anticatalana, ignorància, submissió i domini de classe, i respondrem amb més convicció, amb el català i amb més comunitat per fer-los fora de tot imaginari", ha clamat.

També ha intervingut a la trobada la membre d'Arran Maria Gordillo, que ha lamentat la tendència que ha viscut el moviment sobiranista. "Sembla que regni la desesperança, que l'esforç i la repressió no hagin servit de res (...); estem cansades de sentir que no hi ha alternativa i que el patiment sigui l'única realitat", ha lamentat. Això sí, la militant del jovent de l'esquerra independentista confia que "mentre quedi una assemblea de joves, hi ha esperança".


Albert Botran

El sentit d'una resistència és passar el relleu. Avui no tindríem la consciencia de ser un poble i algú no hagués decidit resistir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.