L'Ajuntament obre nova etapa i elimina els pagaments fora de contracte amb suport de tots els partits

Es vol posar fi a una pràctica comuna a les administracions, però de la qual se n'ha abusat massa segons el govern


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Posar fi als pagaments a proveïdores i proveïdors de l'Ajuntament que han prestat servei sense un contracte o amb aquest caducat. Aquesta és la instrucció que el nou govern, format per Junts i ERC, ha aprovat aquest dilluns al ple amb el suport de tots els partits de l'oposició. Tot i que la instrucció no requeria d'aprovació plenària, el govern ha considerat el tema 'prou important' perquè esdevingui un compromís públic i amb les aportacions de la resta de grups. Una inclusió que han agraït els partits, incloent el PSC -responsable econòmic en l'anterior mandat-, que ha defensat la gestió de l'últim govern davant les crítiques del PP. Els populars s'han mostrat sorpresos per la petició dels socialistes al govern de ser ferm en 'la previsió i la planificació' quan, diu, el PSC no ho va quan governava.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE SETEMBRE

Des d'aquest 18 de setembre, l'Ajuntament de Sant Cugat no comptarà amb serveis de proveïdors que no disposin de contracte o de la partida pressupostària necessària. Amb aquesta instrucció, la gerència de Jordi Joly marca un nou tarannà dins l'Ajuntament per posar fi a una pràctica habitual a les administracions: el reconeixement extrajudicial de crèdit consistent a pagar a proveïdores i proveïdors sense una contractació en regla, amb aquesta caducada o sense tenir diners a la partida pressupostària associada a la despesa.

Segons la roda de premsa del passat divendres, el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, a finals del mandat 2015-2019, governat pels postconvergents, es van regularitzar per aquest sistema 3,2 milions d'euros. Una xifra que Brugarolas situa més enllà dels 9 milions en l'anterior govern, amb el tripartit d'esquerres.

En el debat plenari, Brugarolas ha defugit els retrets i ha exposat que, amb la col·laboració de totes les àrees, esperen assolir el termini marcat per deixar enrere els reconeixements extrajudicials de crèdit. I si hi ha algun cas que s'escapa de la instrucció "aquest serà 'aïllat' i tractat de forma individualitzada".

Totes les formacions han agraït participar en l'elaboració de la nova instrucció de contractació de l'Ajuntament, en especial el PSC, àrea que liderava l'àmbit quan estava a govern. Posicionar-se al costat de la mesura li ha valgut però crítiques del PP que ha trobat poc coherent que reclami al nou govern 'planificació i previsió', quan diu, el PSC no ho va fer en l'últim mandat.

El PP també se les ha tingut amb Vox a l'hora d'atribuir-se el mèrit que la instrucció inclogui resoldre al més aviat possible la situació de tots els proveïdors i proveïdores que a dia d'avui estan sense contracte. En aquest sentit, el ple també ha aprovat reconeixements de crèdit per contractacions irregulars per valor de 682.000 euros amb el vistiplau del govern, el PSC, Vox i la CUP. S'hi han abstingut el PP i En Comú Podem. D'aquesta quantitat, 545.000 euros corresponen a una licitació vençuda: el servei de recollida i transport de residus urbans i neteja viària.


Carles Brugarolas

Això tindrà un sobreesforç per part de les àrees de l'Ajuntament. A veure si som capaços de posar fi als expedients extrajudicials, i si n'hi ha un que sigui per un motiu que es pugui entendre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.