Sant Cugat tindrà un protocol per abordar les violències masclistes i LGTBI-fòbiques en l'esport

El PP i Vox han votat en contra de la moció proposada per la CUP


  • Comparteix:

Luís Rubiales s'agafa a Jenni Hermoso durant la celebració del mundial de futbol / Foto: ACN

Luís Rubiales s'agafa a Jenni Hermoso durant la celebració del mundial de futbol / Foto: ACN

L'esport local comptarà amb un protocol de l'Ajuntament per a la prevenció i abordatge de les agressions masclistes i LGTBI-fòbiques. Arran del 'cas Rubiales', aquesta futura eina municipal vol refermar el compromís de Sant Cugat contra la violència masclista en l'esport, com ja ve fent a la resta d'àmbits socials. La CUP ha estat el partit proposant del protocol que es podrà aplicar gràcies al suport de la resta de grups, tret del PP i Vox. Els populars, tot i lamentar el petó forçat a Jenni Hermoso, han criticat que l'assumpte hagi enfosquit el triomf de la selecció espanyola femenina al Mundial. Vox, més crític, ha acusat la moció d'instrumentalitzar el 'cas Rubiales' per criminalitzar el col·lectiu masculí en els casos d'agressions sexuals.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Els cupaires volen aprofitar la feina feta quan governaven i impulsar les polítiques municipals de la regidoria de Drets Socials, Igualtat i Feminismes per posar el focus en la violència masclista i LGTBI-fòbica en el món de l'esport.

El tractament de capítols, com el del petó no consentit a Jenni Hermoso, són situacions que la CUP vol eradicar i per fer-ho cal que l'Ajuntament es doti d'un protocol de prevenció i abordatge, ha subratllat la regidora Ariadna Sierra. Una lluita, la de la violència masclista en l'esport, a la qual 'l'Ajuntament no pot donar l'esquena', ha exposat Sierra. Tots els grups li han fet costat, tret del PP i Vox, als quals Sierra ha titllat de 'masclistes' pel seu vot contrari.

La regidora del PP Maria Estrella Salanova ha exposat 'conèixer de prop' la problemàtica i ha lamentat l'ús polític d'estar contínuament relacionant 'l'esport femení amb el feminisme i el col·lectiu LGTBI'. Més contundent ha estat el portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, que ha esgrimit que la moció sigui una acció per 'estigmatitzar' el col·lectiu masculí i no ampliï el focus a altres tipus de violències i altres col·lectius. El partit d'extrema dreta ha presentat una esmena al text que no ha prosperat.




Ariadna Sierra

Tots ens hem de revisar i tots hem de fer feina per dir que Sant Cugat és una ciutat feminista. En contra d'aquest protocol només pot estar un masclista.

Marcos Rodriguez

Trobem a faltar que aquests acords no facin referència a la violència en general. Llavors és un protocol restrictiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.