Més planificació i més recaptació, receptes d'En Comú Podem contra el dèficit de l'Ajuntament

També aposten per internalitzar serveis i contenir la despesa


Temes relacionats

L'Ajuntament anuncia 'ajustos molt importants' per revertir el forat de 25 milions d'euros (25/set/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels regidors d'En Comú Podem / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu dels regidors d'En Comú Podem / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem se suma a les reaccions polítiques després d'anunciar-se que l'Ajuntament té un dèficit de 25 milions d'euros. Una situació que el grup municipal considera 'greu' i que proposa revertir amb estalvi i eficiència, internacionalització de serveis, contenció de les despeses i millora de la recaptació. És a dir, amb un full de ruta que doni resposta a la 'falta de planificació econòmica' dels equips de govern de l'Ajuntament els últims anys.

En un comunicat, la coalició manté que no és el moment de fer "un concurs de retrets" i cal centrar-se en les solucions i propostes per fer front a la situació financera del consistori. En aquest sentit, el grup municipal proposa una millora organitzativa del consistori i la internalització d'alguns serveis municipals.

A més, En Comú Podem és partidari d'una contenció en les despeses. Això sí, deixant fora de les retallades els serveis socials, la cultura, la cooperació, l'habitatge, ocupació i drets a la ciutadania, que diuen s'han de seguir prestant malgrat que no es considerin indispensables legalment.

L'altra cavall de batalla per als ecosocialistes és la millora de la recaptació. En aquest aspecte proposen actualitzar el cadastre i millorar la inspecció urbanística. "Encara hi ha tipus impositius i bonificacions que es poden actualitzar augmentant la recaptació sense perjudicar les classes treballadores", aposten.

Tot plegat, ha dit el portaveu del grup, Ramon Gutiérrez, a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat Mèdia, amb planificació per no centrar-se només en apujar impostos o aplicar retallades.


Ramon Gutiérrez

Nego la dicotomia: o apugem ingressos i per tant els impostos o abaixem la despesa, que vol dir retallades. Hi ha moltes maneres. La paraula clau és la planificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.