El quart CAP de Sant Cugat, demanda del PP al ple d'octubre

Els populars reclamen que els serveis d'atenció primària de la ciutat s'equiparin al creixement poblacional


  • Comparteix:

El CAP Can Mates va obrir portes fa 11 anys / Foto: Ajuntament

El CAP Can Mates va obrir portes fa 11 anys / Foto: Ajuntament

El PP de Sant Cugat presentarà una moció perquè el ple de l'Ajuntament elevi la necessitat de dotar la ciutat d'un quart centre d'atenció primària. Els populars consideren que el municipi, que els propers anys assolirà els 100.000 habitants, ha de tenir una oferta de CAP més àmplia per prestar un millor servei a la ciutadania. La proposta de la formació, que no concreta ubicació ni calendari, sí té clar que s'ha de fer arribar aquesta necessitat a la Generalitat perquè és 'del tot insuficient' disposar ara mateix de tres CAP i dos consultoris.

Segons els populars, l'actual normativa en ordenació territorial sanitària exposa com a criteri general que una Àrea Bàsica de Salut (ABS), la unitat que presta l'assistència primària d'accés directe, abasta una població compresa entre 5.000 i 25.000 habitants. En aquest sentit, el PP lamenta que la ciutat, amb 95.725 ciutadans, estigui infradotada.

El PP es refereix al decret 84/1985, l'article tercer del qual també recull que "excepcionalment, en el medi urbà i quan el nivell de densitat demogràfica així ho requereixi, l'ABS podrà ultrapassar el límit màxim esmentat fins als 40.000 habitants".

Sant Cugat pertany a la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord, el sector sanitari Vallès Occidental Oest que disposa de tres Àrees Bàsiques de Salut: el CAP Sant Cugat, el CAP Valldoreix i el CAP Can Mates, i dos consultoris que atenen la Floresta i les Planes. L'últim CAP que es va obrir a la ciutat va ser el de Can Mates, fa 11 anys, amb la previsió que pogués atendre fins a 30.000 persones.


Estrella Salanova

Creiem que és indispensable disposar d'un CAP més. Tal com ha crescut la població és obvi que necessitem un quart CAP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.