En Comú Podem busca salvar el patrimoni municipal

El grup municipal presenta una moció per definir l'ús dels edificis que estan pendents de rehabilitació o en desús


  • Comparteix:

Imatge de membres d'En Comú Podem Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de membres d'En Comú Podem Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem insta l'Ajuntament a diagnosticar l'estat i definir l'ús d'aquells edificis municipals que necessiten rehabilitació o estan en desús. Per això, el grup municipal porta al ple una moció per constituir una comissió de treball que s'encarregui d'aquesta tasca i concreti quines actuacions s'han de fer a les masies de Can Rabella, Can Canyameres, Can Monmany, la casa forta de Torre Negra, Villa Montserrat, l'edifici antic de l'Ajuntament i els baixos de la plaça de l'U d'Octubre. La coalició també demanarà, amb una altra moció, el suport de la resta de grups per dedicar un espai de record i homenatge a l'expresident de Xile Salvador Allende.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE L'ÚS DELS EDIFICIS MUNICIPALS

En concret, la proposta d'En Comú Podem demana constituir abans d'acabar l'any la comissió de treball aprovada al ple de juliol i presentar els resultats en forma de pla d'usos per cadascun dels edificis en un màxim de sis mesos des de la posada en marxa.

Així, aquest grup de treball haurà de concretar un programa d'actuació per als edificis municipals que actualment estan en desús on s'especifiqui l'estat arquitectònic, les perspectives de conservació, l'ús definitiu -incorporant la participació ciutadana- i les possibles subvencions per portar a terme les actuacions previstes.

"També és una manera d'evitar la temptació de l'equip de govern de vendre's aquests edificis per quadrar el pressupost", ha assegurat el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez.

Homenatge a Allende

Coincidint amb el 50è aniversari del cop d'estat que va enderrocar el 1973 el govern democràtic de Xile de Salvador Allende, En Comú Podem proposar dedicar un espai de record i homenatge a la seva figura. La proposta també insta a organitzar un cicle de xerrades sobre la memòria democràtica centrades en el cop d'estat a Xile i les seves conseqüències.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ D'HOMENATGE A SALVADOR ALLENDE




Ramon Gutiérrez

Plantegem que es realitzi un pla d'usos i que es faci en el marc de la comissió del Pla d'Equipaments. També és una manera d'evitar la temptació de l'equip de govern de vendre's aquests edificis per quadrar el pressupost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.