Detecten pagaments 'indeguts' en les contractacions dels plans d'ocupació del 2022 de l'Ajuntament

Un informe de l'interventor alerta de deficiències en la gestió i quantitats indegudament pagades a les nòmines


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'uns agents de civisme dins l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'uns agents de civisme dins l'Ajuntament / Foto: Ajuntament

Un informe de control financer de l'interventor de l'Ajuntament posa de manifest pagaments 'indeguts' i 'deficiències' en la contractació de personal a través de plans d'ocupació del 2022. Segons l'informe, del qual s'ha donat compte aquest dilluns al ple municipal, s'han detectat nòmines pagades indegudament, deficiències en la gestió de les nòmines, pagaments indeguts de pagues extres i conceptes retributius que no corresponen. A més, l'informe alerta de la manca de control d'aquestes despeses de personal, així com la manca d'informació per part de Recursos Humans.


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE

En concret, l'interventor cita el cas d'un treballador al qual se li va rescindir el contracte al juliol i que va continuar cobrant la nòmina vuit mesos més. Això va suposar un cost de gairebé 15.000 euros.

L'informe també alerta del pagament indegut del 'plus de festivitat' o de la 'paga extra de puntualitat' a persones a les quals no els corresponia aquestes retribucions, amb un cost de 10.159 euros i 1.484 euros respectivament. En la mateixa línia, també ha detectat altres conceptes retributius no justificats com a cobraments per ampliació horària, hores extres o dies assenyalats per un import que suma gairebé 11.000 euros.

38.000 euros pagats de més

Tot plegat, ascendeix, de moment, a prop de 38.000 euros que no s'haurien d'haver pagat i que l'Ajuntament ja ha iniciat les reclamacions d'aquestes quantitats, com recomana el mateix informe de l'interventor.

De fet, el document alerta de la manca de control i seguiment d'aquestes despeses, un fet que atribueix a la gestió de l'àmbit de Recursos Humans, a qui li reclama que quantifiqui els imports indeguts, ja que no ha remès la totalitat de la informació sol·licitada per al control financer.

En aquest sentit, el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, ha admès que les consideracions de l'informe indiquen alguna "descoordinació" important i que per això s'aplicaran les mesures correctores necessàries.

Des de Vox, el portaveu, Marcos Rodríguez, ha assegurat estar "molt preocupats i sorpresos" amb aquest informe.

Així, l'interventor proposa per esmenar aquestes deficiències redefinir els processos i establir controls a Recursos Humans, elaborar informes mensuals de costos salarials i millorar la informació comptable per a cada projecte.




Carles Brugarolas

Això és evident que ens indica algun element o descoordinació important que hem de dirimir. Hem d'establic les mesures correctores i això és el que estem fent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.