PP i Vox es queden sols en la reprovació al govern tripartit

La resta de grups del plenari hi han votat en contra perquè consideren que cal mirar endavant i treballar per revertir la situació


Temes relacionats

L'Ajuntament anuncia 'ajustos molt importants' per revertir el forat de 25 milions d'euros (25/set/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del govern del mandat 2019-2023 / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu del govern del mandat 2019-2023 / Foto: Ajuntament

El PP i Vox s'han quedat sols aquest dilluns en la seva intenció de què el ple municipal reprovés el govern anterior per la situació econòmica a la qual es troba l'Ajuntament. Per als dos grups, els únics que han votat a favor de la moció presentada pel PP, el dèficit generat pel consistori -d'uns 25 milions d'euros segons el govern actual- és fruit de la mala gestió i planificació econòmica i el responsable és el govern tripartit. La resta de grups del plenari hi han votat en contra, evitant així reprovar l'executiu municipal anterior, en considerar que cal mirar endavant i treballar per revertir la situació.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Pel portaveu del PP, Álvaro Benejam, la situació econòmica de l'Ajuntament, que requerirà segons el govern actual d'ajustos, té culpables i és tot l'equip de govern del mandat 2019-2023. Una visió compartida per Vox, qui també ha reclamat la compareixença de l'exalcaldessa, Mireia Ingla, com a màxima responsable d'aquest "forat" econòmic.

Ni la reprovació ni la compareixença han comptat amb el suport de la resta de grups. Això sí, des d'En Comú Podem, el portaveu, Ramon Gutiérrez, ha demanat als partits que van formar govern el mandat anterior "que busquin la manera de donar explicacions" a la ciutadania.

ERC, CUP i PSC defensen la gestió

De la seva banda, Marco Simarro, portaveu de la CUP ha defensat tots els encerts de l'equip de govern anterior; mentre que des del PSC, la portaveu, Elena Vila, ha assegurat assumir una responsabilitat compartida, però ha apostat per col·laborar en una política constructiva, útil i de consensos. El portaveu d'ERC, Bernat Picornell, també ha defensat el seu paper dins el nou govern; així com l'acció de l'anterior davant "un context difícil".

Tots tres, membres dels partits que van formar govern, han coincidit en veure "populisme", "oportunisme" i "fer soroll" en la moció del PP.

Davant la proposta popular, el tinent d'alcaldia de Junts, Carles Brugarolas, ha apostat per "mirar endavant" per afrontar "el repte majúscul" que té l'Ajuntament i fer-ho "amb la menor conflictivitat possible".




Álvaro Benejam

Aquesta situació té culpables polítics, sense voler cercar altres reponsabilitats. Es parla que la responsabilitat és del PSC, però creiem que el responsable és tot el govern anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.