Junts, PP i Vox tomben la moció d'ECP per instar al desplegament de la Llei estatal d'Habitatge

Els comuns lamenten que la negativa suposa posar-se del costat dels "interessos particulars"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia

La moció d'En Comú Podem perquè Sant Cugat demani el desplegament de la Llei estatal d'Habitatge i la regulació dels preus del lloguer en les zones tensionades s'ha quedat a dos vots de prosperar. Només els grups d'esquerres (ERC, PSC, CUP i ECP) han votat favorablement a la proposta, que s'ha topat amb la negativa de Junts, el PP i Vox, que consideren que la normativa contribueix a reduir l'oferta. La regidora dels comuns Aina Balada ha criticat que els grups que han votat 'no' responen a 'interessos particulars'.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Des del govern, s'ha posat de manifest les diferències en matèria de l'habitatge. Des de Junts, el tinent d'alcaldia Jordi Puigneró ha criticat que la llei estatal "envaeix competències" de la Generalitat, alhora que ha apuntat que és "una mala llei perquè no resol el problema". Per part dels republicans, en canvi, Francesc Duch ha rebutjat la idea que la normativa proposa una intervenció excessiva: "El dret a l'habitatge és un dret fonamental", ha argumentat.

Per part del PP, el regidor Alfredo Bergua ha recordat que el seu partit ha presentat recursos d'inconstitucionalitat sobre la llei i ha coincidit amb els arguments de Vox, expressats pel seu portaveu, Marcos Rodríguez, que la normativa deixa els petits propietaris en situació d'"inseguretat jurídica".

Qui sí ha fet costat a la moció d'ECP han estat el PSC i la CUP. La regidora socialista Pilar Gorina ha argumentat el suport pel fet que el seu grup comparteix els objectius de garantir el dret a l'habitatge, tot i que ha apuntat que el text és "prematur": Per la seva banda, la regidora cupaire Ariadna Sierra ha qualificat la llei de "necessària", però ha apuntat que el seu grup voldria anar "més enllà".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.