L'Ajuntament celebra l'acord pel traspàs de Rodalies a la Generalitat

El ple ha donat llum verda a una moció d'ERC per escenificar el suport


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies / Foto: ACN

El ple municipal ha posat de manifest el suport al traspàs de Rodalies de l'Estat a la Generalitat, fruit de l'acord per la investidura de Pedro Sánchez entre el PSOE i ERC. Ha estat gràcies a una moció dels republicans que ha defensat la regidora Gemma Aristoy: 'Hem decidit mantenir-la perquè consti el suport al traspàs i perquè no ens acabem de refiar; el PSOE no fa les coses per convenciment, sinó perquè sovint se'ls ha de forçar'. La proposta ha rebut el suport de Junts, En Comú Podem i la CUP; el PSC s'ha abstingut; i el PP i Vox han votat en contra.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor socialista José Gallardo ha justificat l'abstenció per estar d'acord amb el traspàs, però ha criticat una "gesticulació excessiva" per part d'ERC. "Gesticulacions en fem tots", li ha dit el tinent d'alcaldia Jordi Puigneró, que ha defensat que Catalunya "ja ha demostrat" la capacitat de gestionar el servei, posant d'exemple el cas dels FGC.

Des de Vox han optat pel 'no' a la moció. El portaveu d'aquest grup, Marcos Rodríguez, ha apuntat que l'acord respon a les "exigències dels extorsionadors" (en referència a ERC) al president espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.