El Procés de Garbí farà parada a Sant Cugat per 'repensar' el futur de la CUP

La formació engega un procés per definir un nou full de ruta després dels mals resultats a les eleccions municipals i les generals


  • Comparteix:

El grup municipal ha explicat els detalls del procés a Cal Temerari / Foto: Cugat Mèdia

El grup municipal ha explicat els detalls del procés a Cal Temerari / Foto: Cugat Mèdia

'Menys la independència, el socialisme, el feminisme i l'ecologisme, es pot repensar pràcticament tot'. Amb aquesta premissa, la CUP ha engegat el Procés de Garbí, un espai d'anàlisi que convida la ciutadania a debatre quin ha de ser el futur full de ruta de la formació i definir el seu projecte polític. Un 'procés de reactivació' que arriba després dels mals resultats del partit a les eleccions municipals i generals i que vol detectar les inquietuds de la militància i dels moviments socials. A Sant Cugat, la CUP celebrarà una assemblea oberta el 12 de desembre a la Sala Clavé de la Unió per aportar 'un granet de sorra' al procés. La regidora cupaire Ariadna Sierra ha fet una crida a la participació a col·lectius, entitats i a persones a títol individual en una roda de premsa aquest dilluns per presentar el Procés de Garbí.

A l'acte també ha participat l'exregidor Ignasi Bea, que forma part del grup motor encarregat d'impulsar la iniciativa. Bea ha remarcat que a la formació li cal "actualitzar-se" i repensar com assolir els seus objectius. Tot plegat, en un context de "fi d'un cicle sobiranista" en què la CUP vol "recuperar persones, guanyar força i engrescar la gent que participi". "Si no som més que fa 10 anys, si no som tan rellevants com volíem ser, cal actualitzar-nos", ha dit l'exregidor.

El Procés de Garbí posarà fil a l'agulla a través d'un congrés nacional per debatre les propostes que la formació hagi recollit en les diferents assemblees territorials. També es desenvoluparan debats nacionals temàtics per aprofundir en qüestions específiques.


Ariadna Sierra

Volem fer una crida a la participació de tots aquells col·lectius, entitats que creuen en el projecte d'unitat popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.