Manteniment de carrers, neteja i millora del transport públic: demandes del consell de barri de les Planes

La sessió inaugural del consell ha tingut una elevada participació


  • Comparteix:

Un dels vehicles del servei de bus a demanda / Foto: Cugat Mèdia

Un dels vehicles del servei de bus a demanda / Foto: Cugat Mèdia

El consell de barri de les Planes d'aquest mandat ha quedat constituït aquest dilluns amb una demanda clara per part de les veïnes i veïns: una millor gestió dels serveis urbans. Això passa per fer més manteniment de les voreres i carrers, incrementar la neteja de la via pública, millorar l'estat dels contenidors i solucionar els problemes a les canonades de Can Cortés. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha anunciat una sessió monogràfica del consell per tractar aquests temes amb la mirada posada a l'aprovació inicial dels plecs de la licitació del nou servei de neteja al ple de desembre. El consell de barri, amb un alt nivell d'assistència i participació, està presidit per la regidora de Junts Núria Fernàndez.

Els veïns també han demanat més atenció de l'Ajuntament per no "sentir-se oblidats", que mantinguin i escombrin els carrers i que tinguin cura dels equipaments, com l'Espai ECO. Els ciutadans de Can Borrull han aprofitat la presència de l'alcalde per demanar que es posi punt final a la urbanització del barri, una reivindicació històrica del consell.

La presidència ha comunicat, d'altra banda, que s'estudiarà replantejar el servei del bus a demanda per optimitzar el funcionament i que el sot del passeig del Desert no es podrà reparar fins al 2025. Aquesta decisió, que es deu a la manca de pressupost a causa del dèficit de l'Ajuntament, ha motivat el descontent dels veïns, sobretot, per temes de seguretat ja que és una via amb pas d'autobusos.

A més, també s'ha explicat que es posarà un radar de control de velocitat a la carretera de Vallvidrera a l'alçada de Can Borrull i que se seguirà de prop les molèsties de les masies de Can Cortés i Can Cases per excés del volum de la música. La presidenta Fernàndez també ha informat que una vegada la Generalitat homologui el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) es podrà abordar el pas de vehicles d'emergència pel pont de Can Borrull.

La primera decisió de Fernàndez ha estat crear un equip de presidència del consell format per Olga Carrasco (Associació de Propietaris i veïns de les Planes), Borja Arriaga (Associació de Veïns de Can Cortés) i Soledad Gamero (Associació de Veïns de Can Borrull).

PROJECTES DESTACATS DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Espai familiar al Casal

S'ha habilitat per 20.000 euros la sala polivalent de l'Espai Pere Grau perquè sigui un espai de trobada de famílies i tinguin material de lectura i jocs. La inversió ha causat sorpresa entre els veïns ja que no consideran el resultat proporcional a la despesa.

Espai familiar del Casal de les Planes

Espai familiar del Casal de les Planes / Foto: Ajuntament



Càmeres de seguretat de Can Cortés

Amb un cost de 50.000 euros han finalitzat les obres per fer arribar la fibra òptica municipal al barri i ja s'hi han instal·lat les càmeres, que entraran en funcionament en breu.

Millores de mobilitat per preservar la seguretat dels vianants

Per un valor total de 70.000 euros ja s'ha fet l'estudi de millores i s'espera que al 2024 es puguin executar les mesures proposades. Actualment, s'estan contractant les obres.

Campanya per a la prevenció d'incendis

S'està treballant amb el grup de protecció de les Planes fer jornades de formació i sensibilització sobre prevenció dels incendis forestals. Costa 5.000 euros la campanya.

Millora de l'Espai Pere Grau

Amb un pressupost de 50.000 euros, s'està redactant el projecte per completar l'oferta d'aquest equipament, que es va obrir al públic al 2018, amb nous elements d'estada i joc. La proposta preveu arranjar la zona del Mirador i posar-hi taules de picnic i gandules de fusta, així com jocs infantils. També posar una taula de ping-pong i repintar l'espai amb nous murals.

Instal·lació i recuperació de fonts públiques

També amb un cost de 50.000 euros s'està redactant la proposta per ubicar fonts al passatge del Pi, a l'Espai Pere Grau, la plaça de la Creu d'en Blau, Can Cases i Font del Rabassalet. Unes ubicacions consensuades amb entitats i veïns.

CONSTITUCIÓ DEL CONSELL DE BARRI

La primera sessió del consell ha servit per constituir l'òrgan de participació i presentar els projectes i reptes per al mandat. Aquests són els membres del consell:


Presidència


-Núria Fernàndez, presidenta


Representants dels grups polítics municipals

-Joan Puigdomènech, vocal JUNTS X ST. CUGAT
-Eva Puigjaner, vocal ERC-MES
-Marc Tolrà, vocal PSC-CP
-Álvaro Benejam, vocal PP
-Marco Simarro, vocal CUP
-Manuel García, vocal Vox
-Juanma Cayuelas, vocal En Comú Podem

Representants de les entitats

-Marciano Villarraso, Associació de Propietaris i Veïns de les Planes
-Jessica Piera, Associació La Rabassa del Pi de les Planes
-Diana Otero, Espai Familiar de les Planes
-Antonia Mohínos, Racó de l'Amistat de les Planes
-Esther Parareda, Grup Dones de la Creu d'en Blau
-Mercedes González, AFA Escola la Floresta
-Begoña Parareda, Agrupació cultural i musical de les Planes
-Marcelo Ymbern, Associació de Veïns Can Cortés
-Emília Cruz López, Comissió de festes
-Joaquim Prats, Associació Soci Cultural Nostre Club
-Puri Moreno, Associació de Veïns de Can Borrull



Núria Fernández

Els preocupa molt la neteja, l'estat de la via i uns millors horaris del bus a demanda. Farem grups de treball i una reunió monogràfica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.