Unanimitat del ple per aprovar el Pla Estratègic per a les persones grans

El Pla per al període 2023-2027 recull propostes en àmbits com la participació, els serveis socials i la mobilitat, entre d'altres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una parella de gent gran ballant a La Unió / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'una parella de gent gran ballant a La Unió / Foto: Ajuntament

El ple municipal ha aprovat per unanimitat el Pla Estratègic en l'àmbit de les persones grans per al període 2023-2027. Es tracta d'un document marc d'anàlisi i de propostes d'accions que cal desenvolupar amb un pla concret d'actuació que es posarà en marxa en els propers mesos. L'objectiu és fomentar la qualitat de vida de la gent gran promovent un envelliment actiu i facilitant una atenció integral de les seves necessitats. El document s'ha fet amb la participació d'una comissió tècnica del Consell de la Gent Gran de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ EL PLA ESTRATÈGIC DE LA GENT GRAN

La regidora de Gent Gran, Esther Madrona, ha explicat que el Pla "vol ser una eina útil i una guia per als reptes de l'envelliment". Una idea que han secundat tots els partits que han celebrat poder aprovar aquest document que posa en valor a aquest col·lectiu.

Els principis rectors del Pla Estratègic s'emmarquen en la proposta "Envelliment Actiu" promoguda per l'Organitzacioó Mundial de la Salut, que posa l'èmfasi en oferir oportunitats en salut, participació i seguretat per augmentar la qualitat de vida a mesura que les persones envelleixen.

El Pla es divideix en 4 grans eixos

  • Eix 1. Participació social i cívica:
  • Promoure la participació de les persones grans per fomentar una ciutadania activa, enfortir l'autonomia i prevenir l'aïllament social, tenir-la en compte a l'hora de programar activitats i contribuir a l'arrelament social i la seguretat, així com la capacitat de transformacio´ del seu entorn i el major coneixement dels drets i deures de ciutadania.
  • Eix 2. Serveis socials i de salut i relacions de suport i ajuda mútua:
  • Garantir l'accés universal i de qualitat als serveis socials bàsics, coordinats i amb equilibri territorial, així com els recursos de suport i ajuda mútua atenent a la diversitat de les persones grans.
  • Eix 3. Mobilitat, transport, habitatge i ús dels espais públics:
  • Avançar en les condicions d'accessibilitat i seguretat del transport pu´blic, la mobilitat, l'habitatge i l'espai públic, incorporant la perspectiva de les persones grans.
  • Eix 4. Comunicació i informació:
  • Optimitzar la informaciói millorar la comunicació que genera l'Ajuntament, garantint-ne la qualitat, l'abast, la visibilitat i l'adequació a la diversitat de les persones grans.


    Esther Madrona

    El Pla vol ser, sobretot, una eina útil. Vol ser una guia per fer front als reptes de l'envelliment des d'una perspectiva que fomenti la ciutadania activa, faciliti també l'atenció contínua, així com el diàleg i generi espais de participació i de treball col·lectiu i transversal per aconseguir que les persones grans de la ciutat puguin gaudir d'un envelliment actiu a Sant Cugat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.