La moció de Vox a favor de la vida i la maternitat obre un debat sobre l'avortament al ple

La formació proposava, entre d'altres, crear un "punt de vida" davant que "moltes mares es veuen abocades a recórrer a l'avortament"


  • Comparteix:

El ple municipal d'aquest divendres / Foto: Ajuntament

El ple municipal d'aquest divendres / Foto: Ajuntament

Sant Cugat no serà declarada 'ciutat a favor de la vida i la maternitat'. La moció de Vox, que també proposava crear diversos programes d'ajuda i formació a les mares 'en una situació de precarietat econòmica, risc de vulnerabilitat o exclusió social', ha rebut el suport del PP i nombroses crítiques per part de la resta de grups municipals. Vox ha justificat la moció considerant que moltes mares 'es veuen abocades a recórrer a l'avortament' i que el 2022 els avortaments van suposar 'una de les primeres causes de mort a Espanya i la principal mort no natural'.

ESCOLTA-HO

En nom de l'equip de govern, la regidora d'ERC Gemma Aristoy ha lamentat que Vox defensi "la privació d'un dret fonamental" i ha recordat que l'avortament és una qüestió sobre la qual han de decidir les dones, ja que es tracta del seu cos i la seva salut. Una postura que també han defensat la CUP i En Comú Podem. La regidora cupaire Ariadna Sierra ha etzibat a la formació d'extrema dreta que "institucionalitzen l'assetjament a les dones" i que s'ha de continuar treballant per "eliminar les barreres que impedeixen els drets sexuals de les dones". Per la seva banda, la regidora dels Comuns Aina Balada ha assegurat que la moció de Vox "és un greu atemptat contra el dret a la vida i la salut a les dones" i que demostra "el total desconeixement de la feina que es fa des de Serveis Socials".

Els proposants només han rebut el suport del PP. La regidora dels populars Estrella Salanova ha dit que l'avortament "deixa moltes seqüeles i encadena la dona al patiment" i ha obert la porta a l'Ajuntament a plantejar-se subvencionar institucions "pro vida".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.