El PSC reclama al govern 'avançar' en l'acord amb l'AMB per al traspàs del servei de transport públic urbà

També demana un grup de treball amb els partits i les associacions per fer seguiment del servei


  • Comparteix:

Un dels busos de la flota de busos municipal / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Un dels busos de la flota de busos municipal / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

El PSC presenta una moció al ple de gener per demanar al govern passos endavant a l'hora de materialitzar l'acord perquè l'AMB assumeixi el transport públic urbà. Els socialistes volen fer una pressió 'constructiva' per visualitzar que és necessari per a Sant Cugat desencallar les negociacions amb l'AMB, que es qui té la competència, perquè liciti el servei de bus, contracte caducat des del 2018. El PSC, responsable de Mobilitat a l'anterior govern, afirma que les converses entre Ajuntament i Àrea Metropolitana estan enrocades en el conveni de finançament que fixarà les aportacions econòmiques i les característiques tècniques que possibilitin la nova licitació.

El regidor del PSC, Jose Gallardo, vol encoratjar el govern, format per Junts i ERC, a tancar el conveni econòmic quan abans i així engegar el procés de licitació per millorar el servei d'autobús urbà. La formació també sol·licita, aprofitant el nou conveni, treballar amb l'AMB la compra de nous autobusos amb prestacions tecnològiques menys contaminants i amb major eficiència energètica.

També posen en el punt de mira iniciar, progressivament, el canvi de línies i de parades de bus, aplicant la nova proposta de xarxa acordada amb l'AMB i l'Ajuntament al mandat anterior. Els acords de la moció socialista volen aprovar un altre conveni amb l'Àrea Metropolitana per establir un contracte de subministrament, instal·lació, neteja i explotació publicitària de les marquesines.

Per al PSC és cabdal crear ja un grup de treball amb els grups municipals i associacions implicades de la ciutat per fer un seguiment del servei, poder fer aportacions i consensuar canvis i millores. Preguntat per Cugat Mèdia sobre perquè no es va millorar el servei quan el PSC governava, Gallardo ha recordat que "van trobar un contracte caducat que impedia fer recanvis de flota" i un escenari de canvis de titularitat del servei.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ




Jose Gallardo

Volem col·laborar amb el nou govern per continuar avançant. He parlat amb la tinenta d'alcaldia, Cristina Paraira, per avançar conjuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.