300 habitatges de protecció oficial abans d'acabar el mandat: la proposta del govern

L'Ajuntament actual manté el compromís d'arribar al 10% del parc assequible al 2030


Temes relacionats

La nova promoció d'habitatge protegit de la Floresta serà de lloguer general, per a gent jove i gent gran (24/oct/23)


  • Comparteix:

Imatge del projecte de lloguer protegit a la Floresta / Foto: Ajuntament

Imatge del projecte de lloguer protegit a la Floresta / Foto: Ajuntament

L'equip de govern es compromet a construir 300 habitatges més de protecció oficial abans d'acabar el mandat. Segons ha avançat aquest dilluns el tinent d'alcaldia de Drets, Bernat Picornell; els immobles es repartiran en nou promocions que s'estan treballant, de les quals tres ja estan en marxa. Aquest és el full de ruta del govern municipal fins al 2027, tot i que Picornell ha expressat el compromís de l'executiu de treballar per assolir el gran objectiu del pla d'habitatge: que el 10% del parc immobiliari de Sant Cugat sigui assequible el 2030.

El full de ruta per aconseguir-ho es presentarà en breu, ha dit Picornell. "No rebaixem res", ha assegurat el segon tinent d'alcaldia, qui ha explicat que a banda dels 300 habitatges que construiran aquest mandat, el govern municipal treballa de manera transversal amb diferents fórmules per aproximar-se a la xifra que estableix el Pla d'Habitatge Assequible.

Segons les darreres dades publicades pel consistori, i que corresponen al 2022, un 2,3% de l'habitatge de Sant Cugat actual és assequible. Per tant, arribar a aquest 10% el 2030 suposa que el municipi haurà de comptar llavors amb uns 3.800 habitatges assequibles, uns 3.000 de nous. Bona part d'aquesta quantitat està projectada al futur barri de Ca n'Ametller, on es calcula encabir uns 4.000 habitatges, el 50% assequible.

De moment, les nou promocions previstes per aquest mandat per l'equip de govern no inclouen opcions com Can Cabassa, Ca n'Ametller, ni el Ragull Centre, que el grup Ferrer i l'ajuntament ja han descartat i valoren altres opcions.




Bernat Picornell

He explicat amb quin objectiu arribarem al 2027, però aquest mandat hem de treballar perquè aquest 10% es pugui complir al 2030. Hi estem treballant en diferents fórmules.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.