La biblioteca central urbana torna a estar sobre la taula

L'equip de govern aprovarà el projecte entre febrer i març


  • Comparteix:

L'equip de govern recupera la biblioteca central urbana, que s'ha de construir al parc de Ramon Barnils. El projecte, que es va començar a definir el 2016, s'aprovarà al ple de febrer o de març, tot i que no es començarà a construir fins que hi hagi pressupost. De fet, el govern municipal calcula que el seu cost ascendeixi a uns 10 milions d'euros, fet pel qual esperen comptar amb finançament d'altres administracions.

Així ho ha avançat aquest dilluns l'alcalde, Josep Maria Vallès, qui ha assegurat que "hi ha una necessitat" que fa imprescindible aquest nou equipament, que està projectat com un edifici amb diversos espais polivalents, amb façana a la Rambla del Celler i parcialment soterrat, fent que el sostre quedi al mateix nivell que l'espai verd.

És exactament la proposta que ja va treballar el darrer govern del PDeCAT- Demòcrates i que va heretar l'executiu tripartit -ERC, PSC i CUP- el 2019, tot i que va incorporar algunes modificacions. En concret, es va reajustar per guanyar eficiència energètica, fer compatibles activitats que tenen diferents sonoritats i flexibilitzar les funcionalitats. El projecte, de moment, no afecta els habitatges que hi ha dins el parc. Tot i així, el govern anterior finalment va guardar aquest projecte en un calaix.

Ara, l'actual govern de Junts i ERC el rescata, però sense calendari a causa de la situació econòmica del consistori. Així doncs, segur que no serà aquest 2024, ja que l'Ajuntament treballa amb una capacitat inversora molt reduïda i la prioritat és revertir el dèficit.

El despatx d'aquitectura responsable d'actualiltzar el projecte del 2019 serà VOLstutio, dels arquitectes Toni Casamor i Anna Codina, que ja van ser els responsables de fer el primer projecte, llavors en una altra empresa.

L'executiu municipal ja va avançar que una vegada construïda la biblioteca central urbana, la intenció és convertir l'actual biblioteca central Gabriel Ferrater en la sala d'exposicions municipal. Aquest equipament, que té 30 anys, ofereix 1.000 metres quadrats que permeten exposar part del Fons Municipal d'Art, amb prop de 600 obres, i també mostres temporals.




Josep Maria Vallès

Aquest any no podrem començar. Però aprovarem el projecte al ple de febrer o març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.