La CUP vol garantir un 30% d'habitatge públic a les noves promocions privades

Els cupaires aposten per ampliar amb aquesta fórmula l'habitatge protegit i que la gestió passi a mans de Promusa


  • Comparteix:

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, durant la roda de premsa davant una promoció al barri de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, durant la roda de premsa davant una promoció al barri de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

La CUP porta de nou una moció al ple municipal de gener relacionada amb la gestió de l'habitatge amb l'objectiu de presentar mesures que cerquin que el seu preu no sigui tan elevat a Sant Cugat i que la ciutat disposi de més habitatge públic. En aquest sentit, aposten per garantir que el 30% dels habitatges de les noves promocions privades que es construeixin es reservin per a habitatge protegit i que sigui Promusa i no la promotora qui gestioni aquests pisos.

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha explicat que la moció que ara presenten és una proposta que va "un passet més enllà" de la mesura que es va aprovar l'octubre de 2018 on l'Ajuntament feia valer el seu dret de compra a privats per ampliar el parc públic d'habitatge. L'objectiu d'aquella mesura era incidir en el mercat i donar resposta a la crisi residencial. Per això, el consistori va acordar 'induir' els promotors a destinar el 30% dels nous habitatges a règim protegit. En cas que no s'afegissin a les recomanacions municipals, l'Ajuntament podia aplicar el dret de tanteig i retracte, és a dir, comprar a privats solars, immobles i pisos per ampliar el parc local d'habitatge protegit. Cinc anys després d'aquell acord, Simarro considera que la mesura "no ha tingut l'èxit esperat" i ha afegit que "de fet, la major part de les vegades no s'aplicava aquest 30% i l'Ajuntament, tot i això, desestimava la possibilitat de fer-ho per ell mateix perquè evidentment havia d'exercir el dret de tanteig i retracte però a expenses d'un cost d'un privat".

És per això que des de la CUP volen anar més enllà i "garantir, realment, via planejament, que les noves promocions tinguin com a mínim un 30% d'habitatge protegit. A més, fer que ho pugui gestionar Promusa i, d'aquesta manera, augmentar l'oferta d'habitatge protegit i de lloguer a Sant Cugat", ha explicat Simarro. El portaveu cupaire considera que "el context actual ho justifica perquè l'emergència de l'habitatge s'agreuja cada any i volem que el debat continuï viu i entenem que calen mesures i accions amb la rapidesa més gran possible perquè al final en aquesta ciutat no s'hi podrà viure", ha afegit.

Com es podria fer?

Marco Simarro ha explicat que per garantir aquesta mesura l'Ajuntament "depèn d'una modificació del planejament urbanístic que ha de passar pel PGM (Pla General Metropolità)". Un cop fet això, Simarro apunta que el que s'ha de fer és "controlar que la mesura s'apliqui un cop entren noves peticions de llicències d'obres a l'Ajuntament perquè hi ha tota una feina de negociació al darrere."

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ


Marco Simarro

Volem portar aquesta mesura un pas més enllà i garantir realment, via planejament, que les noves promocions tinguin com a mínim un 30% d'habitatge protegit. A més, fer que ho pugui gestionar Promusa i, d'aquesta manera, augmentar l'oferta d'habitatge protegit i de lloguer a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.