L'EMD prem l'accelerador perquè Valldoreix pugui tenir habitatge públic

El govern ha fet el mapa dels terrenys de sòl públic on poder fer HPO dins el futur Pla d'Equipaments


  • Comparteix:

Terrenys de l'EMD on el govern voldria que es fes HPO / Foto: Cugat Mèdia

Terrenys de l'EMD on el govern voldria que es fes HPO / Foto: Cugat Mèdia

Fer realitat la primera promoció d'habitatge públic a Valldoreix. Un objectiu de pes en matèria d'habitatge del full de ruta del govern de l'EMD (Valldoreix Plural, ERC, el PSC i la CUP) i que té, en el futur Pla d'Equipaments, una oportunitat per crear camins que facilitin l'accés a l'habitatge. Això passa per posar ja sobre la taula un 'cens' de sòls públics disponibles on es podria fer habitatge públic oficial (HPO). La proposta, que permetria habitatges dotacionals per a gent gran i joves, es reparteix en solars qualificats per a equipaments i altres usos. S'inclouria un solar proper al Casalet, un altre al costat de l'EMD, els terrenys derivats del nou planejament de Mas Fuster i l'etern solar dels Santjoanistes, a tocar de l'estació de FGC de Valldoreix.

En la presentació del procés participatiu del pla aquest dimarts, que va avançar Cugat Mèdia, el president de l'EMD, Juanjo Cortés, s'ha mostrat rotund: "Necessitem generar habitatge perquè s'està expulsant el jovent amb el cost social del desarrelament". Per aquest motiu, el nou govern de l'EMD posa fil a l'agulla estenent la mà a l'Ajuntament, que es qui té la competència en habitatge i fa el planejament, i sobretot, al grup de Junts a Valldoreix, que és qui té la majoria a la junta de veïns.

Preguntat sobre quan es podrà veure una promoció d'HPO a Valldoreix, Cortés assegura que "no serà en aquest mandat" però que fins al 2027 l'EMD deixarà marcades les bases per desenvolupar espais per encabir habitatge públic al territori.

On voldria l'EMD tenir habitatge públic?

  • Avinguda de Mossèn "Cinto". El solar, on actualment hi ha un pàrquing a tocar del Casalet, té 4.000 metres quadrats de sostre, està pendent d'una modificació de planejament. Una part és de l'EMD i l'altra pertany a un privat. Aquesta opció seria la "més ràpida" per acollir la primera promoció d'HPO, segons l'EMD, a "curt termini". Valldoreix està en converses amb l'Ajuntament perquè el solar públic pugui connectar-se amb la resta del terreny i poder fer una promoció conjunta.
  • Passatge de Can Bord. El solar que hi ha darrere de l'EMD, destinat a equipaments, té un total de 2.800 metres quadrats edificables però la previsió de Valldoreix és oferir 1.400 per a HPO en una zona ben connectada i amb accés als serveis públics
  • Mas Fuster. L'EMD i l'Ajuntament estan conversant, ha confirmat l'EMD, per reactivar la creació del planejament pendent al sector de Mas Fuster, on es generaria sòl per a habitatge públic. Una operació que l'Ajuntament veuria amb bon ulls i que va lligada a la modificació del PGM a la reserva desprogramada del Vial d'Enllaç amb què Valldoreix disposaria de terrenys per a un camp de futbol.
  • Carrer dels Santjoanistes. Les primeres converses sobre on fer habitatge públic a Valldoreix ja parlaven, fa 20 anys, d'aquests terrenys a tocar de l'estació de FGC. Es tracta de 50 habitatges, per a joves o gent gran, en quatre edificis ubicats entre els carrers de Santjoanistes, Molí de Valldoreix, Julivert, Marfull i l'avinguda de Villadelprat. Terrenys que l'EMD va cedir a l'Ajuntament i que seran gestionats per Promusa. El govern de l'EMD està a l'espera que l'Incasòl, responsable de la construcció, "mogui fitxa d'una vegada".


  • La fórmula dels habitatges bifamiliars

    El Cugatenc ha avançat el contingut de les al·legacions presentades per l'EMD al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM). Una proposta que parla d'habitatges unifamiliars de privats que puguin encabir habitatge per a una altra família. Amb una única entrada d'accés, aparcament per al nou vehicle i dos comptadors, es poden fer realitat "altres fórmules per donar resposta a la manca d'habitatge" a Valldoreix, ha dit Juanjo Cortés. També per evitar l'especulació, l'EMD proposa destinar el segon habitatge a lloguer.



    Juanjo Cortés

    Estem en disposició de poder avançar de manera positiva i a mig termini poder oferir promocions.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.