ERC es desmarca de les preguntes sobre immigració de l'Observatori Sociològic encarregat per Junts

En un comunicat, els socis de govern diuen que no en sabien res i acusen el "responsable polític de l'Observatori" (Puigneró) de "deslleialtat"


  • Comparteix:

El grup municipal d'ERC, Francesc Duch, Bernat Picornell, Esther Madrona i Gemma Aristoy / Foto: Ajuntament

El grup municipal d'ERC, Francesc Duch, Bernat Picornell, Esther Madrona i Gemma Aristoy / Foto: Ajuntament

El grup municipal d'Esquerra Republicana, soci de govern amb Junts, no sabia que en l'enquesta periòdica de l'Observatori Sociològic s'han inclòs unes preguntes sobre immigració amb un biaix 'tendenciós' perquè la vinculen amb la delinqüència. En un comunicat de premsa, els republicans acusen al 'responsable polític de l'Observatori' -que és Jordi Puigneró, tot i que no l'anomenen- de 'deslleialtat perquè consideren que Junts s'ha apropiat d'una eina pública com aquesta per preguntar a la ciutadania sobre qüestions 'vinculades a la seva agenda política'. En els governs anteriors, l'Observatori Sociològic depenia de la regidoria de Participació -que actualment és del republicà Francesc Duch-, però fruit del pacte de govern entre Junts i ERC, aquest va acabar depenent de la tinència d'alcaldia de Puigneró.


CONSULTA AQUÍ EL COMUNICAT D'ERC

"Aquesta onada incorpora preguntes que indueixen a vincular immigració amb preocupació, delinqüència i reincidència. Creiem que vincular delinqüència i origen és tendenciós i un greu error que alimenta el discurs de l'extrema dreta", diu el comunicat dels republicans.

L'Observatori Sociològic, expliquen, "no és una eina d’acció política, sinó un instrument per avaluar l’opinió ciutadana sobre el funcionament dels serveis públics per millorar-los". És per aquest motiu que ERC considera que les noves preguntes van en aquesta línia, i considera greu que els socis de govern no ho sabessin i com a conseqüència es desmarquen de la inclusió d'aquestes preguntes, "algunes de les quals estigmatitzen les persones migrants i responen a l'agenda política d'un partit, i no a la del govern de la ciutat".

Coincidint amb la nota de premsa d'ERC, a la mateixa hora la CUP ha convocat als mitjans per denunciar el mateix, que Junts ha fet un ús 'partidista i tendenciós' de l'Observatori Sociològic



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.