Junts presenta una moció que denuncia el volum de fluxos migratoris que reben els municipis

El text s'ha presentat dies després de la polèmica per les preguntes sobre immigració de l'Observatori Sociològic


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu del ple municipal de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Junts per Sant Cugat ha presentat una moció en el ple de febrer per instar el govern espanyol a fer efectiu el traspàs integral de les competències d'immigració a la Generalitat de Catalunya i denunciar el volum de fluxos migratoris que reben els municipis catalans. En l'àmbit local, la moció també proposa l'establiment del concepte de 'drets i deures' en les polítiques d'immigració a Sant Cugat. Entre els deures, Junts preveu l'aprenentatge i coneixement del català. Aquesta moció arriba en el context de la polèmica política per les preguntes de l'Observatori Sociològic.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Segons ha explicat el grup municipal mitjançant una nota de premsa, la moció sorgeix "per afrontar amb la màxima eficiència les necessàries polítiques d'integració de les persones migrades i dels corresponents fluxos migratoris". En el comunicat, Junts també posa èmfasi en la necessitat d'evitar que les polítiques d'integració "suposin un sobreesforç per les administracions públiques catalanes que posi en risc la prestació de qualitat de la resta de serveis públics del país".

Polèmica

La moció s'ha anunciat dies després de la polèmica generada arran de les preguntes del darrer Observatori Sociològic sobre temes relacionats amb la immigració. En Comú Podem, PSC, la CUP i ERC s'han posicionat en contra del "biaix tendenciós" de les preguntes que, diuen, "indueixen a la xenofòbia i el racisme". Per la seva banda, el PP i Vox, durant la tertúlia 'El Gall del Monestir', s'han mostrat a favor de les preguntes proposades.

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Transparència i Bon Govern, Jordi Puigneró, com a responsable de l'Observatori, considera que les preguntes són pertinents, tot i que va admetre que les hauria d'haver consensuat amb el seu soci de govern, ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.