Els robatoris amb força a domicilis a Valldoreix baixen un 63%

La junta de veïns dona a conèixer les dades de fets delictius de 2023


  • Comparteix:

Un agent dels Mossos d'Esquadra a Valldoreix / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Un agent dels Mossos d'Esquadra a Valldoreix / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Sensible baixada dels robatoris amb força als habitatges a Valldoreix el 2023. El president de l'EMD, Juanjo Cortés, ha donat a conèixer aquest dijous a la junta de veïns que aquest tipus de delictes han baixat un 63% respecte el 2022, segons dades dels Mossos d'Esquadra. El balanç delinqüencial exposa que el territori ha passat de 54 a 20 robatoris, la meitat dels quals als barris del Monmany, Rossinyol i Mas Roig. Segons la comparativa de Mossos, és la dada més positiva dels últims 7 anys. La dada global de fets delictius marca un descens de l'11,3%, amb 417 casos.

El barris del Monmany i Rossinyol van registrar 4 robatoris cadascun i Mas Roig, 3. La resta de robatoris amb força van ser als barris de Regadiu (2), Bobines (2), Can Cadena (1), Mas Fuster (1), Sant Jaume (1), Ca n'Enric-La Miranda (1) i la Guinardera (1).

Les dades de Mossos també concreten que els delinqüents que fan aquest tipus de delicte opten pel forçament de porta (6) i l'escalament (5), seguit del forçament de finestra (4) i persiana (3) o sense forçament (2). Fent l'històric des de 2017, els 20 robatoris amb força de 2023 constitueixen la dada menys negativa, lluny dels 152 de l'any 2018 i representa el tercer descens consecutiu en els últims anys.

Juanjo Cortés ha celebrat el descens de robatoris a les llars de la vila, agraint la feina als Mossos. Ha aprofitat per contrarestar la imatge que Valldoreix no és un territori segur en al·lusió a Vox, el PP i Junts i "l'alarmisme" que van generar, diu, amb la moció aprovada el setembre passat demanant un reforç de seguretat. De la seva banda, el vocal d'extrema dreta, Pablo Baucells, ha reiterat que la situació continua sent "molt preocupant" i ha acusat Cortés de no calibrar bé les dades.

Delictes contra el patrimoni

Cauen un 13,47% respecte el 2022, passant de 334 a 289 delictes. Cortés ha remarcat que la majoria són delictes cibernètics (estafes amb targetes de crèdit) que han afectat valldoreixencs, amb un augment del 14,15%. L'altre únic augment ha estat el delicte de robatoris a establiments, que ha oscil·lat de 3 a 4.

Cortés, dirigint-se de nou a Vox, ha subratllat que les ocupacions esdevenen el tipus de delicte que ha registrat un major descens: les 10 ocupacions de 2022 han caigut fins a una única entrada. També han baixat els robatoris amb força a domicilis (-63%), els robatoris violents (-53%), els danys (-29%), els robatoris amb força genèrics (27%), els robatoris a l'interior de vehicles (-18%) i els furts (-13%).

Delictes contra les persones

S'han registrat el mateix nombre de delictes respecte el 2022, amb un total de 31 casos. El tipus de delicte més comú és l'amenaça (11 casos), seguida dels delictes contra la llibertat sexual, que han experimentat un augment del 70%. Els casos de violència de gènere han augmentat lleugerament passant de 3 a 4 i els de violència domèstica han deixat a zero el marcador.

Mira aquí la sessió plenària







Juanjo Cortés

La realitat no és la que s'ha volgut explicar a vegades, amb una moció aprovada dient que hi havia molta inseguretat a Valldoreix.

Pablo Baucells

Treuen pit d'assenyalar el contrari, amb aquesta caspa política. És cansat veure com treballen. Avancem!



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.