L'oposició veu perillar el projecte del Centre d'Art Maristany

L'equip de govern ha donat llum verda al ple al desistiment del lloguer de Can Maristany


Temes relacionats

L'art contemporani deixa Can Maristany (16/feb/24)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una mostra al Centre d'Art Can Maristany / Foto: Ajuntament (Localpres)

Imatge d'arxiu d'una mostra al Centre d'Art Can Maristany / Foto: Ajuntament (Localpres)

L'equip de govern s'ha quedat sol en l'operació per deixar el lloguer de Can Maristany i reubicar l'activitat del centre d'art contemporani a altres espais. Tot i que bona part de l'oposició comparteix que es tracta d'un lloguer molt alt -uns 5.500 euros al mes més les despeses de funcionament-, adverteixen que recol·locar les exposicions i els cursos i tallers pot fer perillar el projecte. Per això, tots els grups municipals a l'oposició, tret del PP, que s'ha abstingut, hi han votat en contra al ple municipal al desistiment del contracte d'arrendament del local, que s'ha aprovat amb els vots de l'equip de govern.

ESCOLTA-HO

I és que el govern municipal defensa que es tracta optimitzar els recursos donada la situació econòmica de l'Ajuntament. Com ja va avançar el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, això passa per deixar d'aquí a sis mesos aquest local de 900 metres quadrats i reubicar l'activitat del centre d'exposició i divulgació a altres espais. La Casa Aymat acollirà els cursos i tallers, el projecte de Windown marxa al Taller Triangle i l'activitat expositiva encara està per determinar, tot i que una de les opcions que hi ha sobre la taula és Can Quitèria.

"No és tancar el servei sinó reubicar-ho en condicions més avantatjoses per a l'erari públic", ha defensat durant el ple Brugarolas, qui ha reiterat que no es tracta d'una "retallada".

La defensa de l'equip de govern no ha convençut, però, la majoria dels grups de l'oposició, tret del PP que no s'hi ha pronunciat.

Des d'En Comú Podem, la regidora Aina Balada ha lamentat que durant tots aquests anys s'hagi assumit un lloguer tan elevat per aquest equipament, però ha recordat que el Centre d'Art Maristany és un referent a la ciutat. Per això, ha advertit, aquesta operació d'estalvi no pot suposar una pèrdua de drets culturals i cal garantir que el projecte "tira endavant amb la seva plenitud".

Una visió compartida per Vox, la CUP i el PSC. La portaveu socialista, Elena Vila, considera que la decisió de l'equip de govern posa en perill el projecte cultural així com la xarxa social que l'envolta.

Protesta

La decisió de l'equip de govern ha generat la protesta d'una cinquantena de persones que s'ha personat en el torn d'audiència pública del ple. "Estem totalment en contra del tancament, és una vergonya", ha afirmat l'artista Mònica Kopatschek, qui ha posat en valor el prestigi de l'equipament acompanyada d'altres artistes, que han avisat que les protestes "no es quedaran aquí".








Carles Brugarolas

L'Ajuntament planteja abandonar aquell espai no per tancar el servei, sinó per redistrubuir-lo en unes condicions més avantatjoses per a l'erari públic. Segurament és el que hauríem fet si tinguessim la biblioteca central urbana.

Aina Balada

Can Maristany ha estat un referent a la nostra ciutat. Estarem pendent que el desistiment no suposi una pèrdua més de drets culturals i el projecte tiri endavant amb la seva plenitud.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.