El govern tomba la moció dels comuns per 'dignificar' els barris de muntanya

Els comuns ja partien amb el vot contrari del govern, segons afirma el partit


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Els comuns han fet curt en l'intent de cercar actuacions que 'dignifiquin' els barris de muntanya de les Planes i la Floresta. Malgrat el suport en bloc de tota l'oposició, la falta d'entesa amb el govern ha tombat un text del qual tothom ha valorat l'esperit constructiu. No obstant això, Junts ha lamentat que la proposta no posi en valor les millores que sí s'han fet als districtes i ha recordat que les intervencions i el manteniment en aquestes zones formaven part del seu programa electoral. Tot i no veure prosperar la moció, els comuns s'han conjurat per continuar treballant per solucionar 'el greu històric' amb els planencs i els florestans.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En la roda de premsa de la moció, els comuns ja van avançar el vot contrari del govern. Tot i així, el partit de Ramon Gutiérrez ha volgut obrir el debat de les necessitats urgents que tenen els districtes de la Floresta i les Planes, malgrat que les intervencions s'han focalitzat més en la situació del segon.

Voreres en mal estat, manca de manteniment, sots als carrers... Ha estat la fotografia que ha fet el portaveu dels comuns, que ha rebut el suport de totes les formacions incloent Vox. El regidor Jordi Guirado ha aprofitat per etzibar als comuns que votarien a favor de la moció pel bé de la ciutat i al marge de les diferències ideològiques. "Els donarem suport malgrat ser comunistes", ha apuntat.

La CUP ha recordat que, a banda de manteniment, calen més serveis; el PP que els problemes de les Planes són endèmics i el PSC, abans a govern, ha admès que algunes zones cal una inversió extra.

D'això també n'és conscient la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira, que ha reconegut que les actuacions en aquests barris, com també Sol i Aire i Mas Fortuny, "no han estat suficients" però ha asseverat que s'han fet coses més enllà de la Llei de barris. També ha lamentat que els comuns, ha dit, s'oposessin a què fessin esmenes al text i ha rebatut l'argument que els planencs i florestans se sentin "ciutadans de segona": "Moltes entitats que escolto i exposen les seves queixes diuen el mateix".

Gutiérrez ha dit que hauria retirat el text si en una reunió hagués hagut voluntat d'acostar posicions per fer accions concretes. Els comuns demanaven, entre d'altres, un pla de xoc per a la millora de la urbanització i una brigada descentralitzada. Per al comú, l'important de la moció era posar de manifest el desequilibri "històric" de les zones més allunyades del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.