L'hospital de referència per a Sant Cugat divideix el plenari

Una moció del PP ha permès que els grups municipals es posicionin sobre quins accepten l'hospital lleuger i quins reclamen l'hospital comarcal promès


  • Comparteix:

Imatge d'una sala d'espera de l'Hospital Mútua Terrassa / Foto: Mútua Terrassa

Imatge d'una sala d'espera de l'Hospital Mútua Terrassa / Foto: Mútua Terrassa

Sant Cugat tindrà el servei d'un equipament hospitalari de dia, però no serà l'hospital de referència que es va prometre durant tants anys. Cal, llavors, seguir reivindicant aquesta inversió que fa més de 20 anys que reclama el municipi? La resposta a aquesta pregunta ha dividit els grups municipals aquest dilluns al plenari, on el PP ha presentat una moció per reclamar a la conselleria de Salut que aquest nou Centre d'Alta Resolució sigui l'hospital de referència. El text ha quedat finalment rebutjat, igual que l'esmena presentada per la CUP per demanar, a més, que sigui de gestió pública.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

PP La regidora del PP Estrella Salanova ha estat l'encarregada de defensar la moció del seu partit. La popular ha recordat que l'hospital de referència és una reivindicació que el municipi arrossega des de fa 20 anys i que ha estat part del programa electoral de partits com Junts, ERC i el PSC. El PP considera que l'actual compromís de la conselleria de Salut amb un hospital de dia per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, que els populars qualifiquen d'"equipament sanitari de segona línia", no dona resposta a les necessitats de la població, que pateixen el col·lapse dels actuals centres de referència.

CUP Els cupaires van més enllà i, davant la proposta del PP de seguir demanant l'hospital de referència, reclamen que sigui de gestió 100% pública. La regidora Ariadna Sierra ha assegurat que no es pot desvincular aquesta reclamació de la seva gestió pública, que és la que garanteix la qualitat del servei. Tot i així, ha concretat Sierra, aquest equipament no resol el problema de l'atenció primària.

En Comú Podem La visió de la CUP també ha trobat el suport en els comuns, que han portat al debat la situació precària de l'atenció primària, un problema, diuen, que no resol ni el centre d'alta resolució ni l'hospital de referència. Per això, la regidora Aina Balada ha reclamat un estudi dels equipaments necessaris i l'enfortiment del primer nivell sanitari.

Vox Des de Vox, el portaveu, Marcos Rodríguez, ha considerat l'hospital de dia que planteja la conselleria com un "premi de consolació" i s'ha sumat a la petició de seguir reclamant l'hospital de referència.

PSC Els socialistes creuen, però, que no es pot posar en perill l'actual projecte, tot i que també han defensat al llarg d'aquests anys un hospital amb tots els seus serveis. De fet, la regidora Pilar Gorina ha demanat al PP que retiri la moció per convertir-la en un posicionament institucional del municipi.

Junts i ERC La regidora de Junts Núria Fernàndez ha donat veu al posicionament de l'equip de govern. Fernàndez ha tret pit amb el nou equipament sanitari projectat, del qual diu, desencalla les reclamacions fetes des del municipi. "Suposa una millora per a molts santcugatencs que no s'hauran de desplaçar", ha defensat la regidora, qui, tot i reconèixer que "tots voldríem un hospital", considera que el futur hospital de dia dona resposta als nous paradigmes d'atenció sanitària i podrà estar en funcionament en menys de quatre anys.

De la seva banda, la regidora d'ERC Gemma Aristoy també ha intervingut per defensar que el Centre d'Alta Resolució que donarà servei a Sant Cugat, Castellbisbal i Rubí -on s'ubicarà- és el compromís del seu programa electoral.

Amb aquests argumentaris, l'esmena de la CUP només ha comptat amb el suport d'En Comú Podem i el PSC, mentre que el PP i Vox s'hi han abstingut i l'equip de govern hi ha votat en contra. De la seva banda, la moció només ha estat votada a favor pel PP i Vox, mentre que la CUP s'hi ha abstingut i l'equip de govern, En Comú Podem i el PSC hi han votat en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.