Arran Sant Cugat assenyala Junts pel 'genocidi palestí'

El col·lectiu considera que el partit polític amb majoria al govern municipal "blanqueja el genocidi d'Israel"


  • Comparteix:

Pintada que Arran ha fet a l'entrada de l'Ajuntament / Foto: Cedida per Arran

Pintada que Arran ha fet a l'entrada de l'Ajuntament / Foto: Cedida per Arran

Arran Sant Cugat critica el posicionament de Junts en el ple municipal de febrer, celebrat aquest dilluns, durant el debat sobre el conflicte a la franja de Gaza. Pel col·lectiu, Junts, amb majoria al govern, 'novament ha decidit mirar cap a una altra banda i fer veure que el genocidi palestí és una guerra entre bàndols'. És per això que Arran assenyala el partit que lidera l'alcalde, Josep Maria Vallès, de ser 'còmplices del genocidi d'Israel contra Palestina' i ho ha escenificat amb una pintada a la paret principal de l'ajuntament. En aquesta línia, Arran afegeix, en un breu comunicat, que l'Ajuntament 'està vetant que a les escoles es parli d'aquesta qüestió'. A més, considera que també 'veta les mostres de suport amb el poble palestí i intentar impedir que les famílies, veïnes i joves organitzades de Sant Cugat fem actes en solidaritat amb Palestina'.

Arran critica que Junts "parla d'una aparent neutralitat que l'únic que fa és blanquejar el genocidi", tal com va quedar escenificat en el ple de dilluns. Per Arran, el que està passant a la franja de Gaza "no són dues parts en conflicte" i és per això que afegeix que "voler ser neutral davant d'aquesta bruta desigualtat és blanquejar el genocidi i posicionar-se a favor dels opressors". El comunicat acaba amb el missatge que "defensar la pau és condemnar el genocidi".

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ DE LA CUP

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ ALTERNATIVA DE JUNTS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.