En Comú Podem vol fer arribar les extraescolars a tots els infants de Sant Cugat

El grup municipal ha presentat una moció al ple municipal de març


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa d'En Comú Podem / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la roda de premsa d'En Comú Podem / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem vol universalitzar les activitats extraescolars a tots els infants i joves de Sant Cugat. El grup municipal presenta una moció al ple per avaluar l'accés a aquest tipus d'activitats al municipi en funció de la situació socioeconòmica de les famílies i crear una línia de subvencions per a què qualsevol alumne pugui realitzar extraescolars.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Segons recorda el text de la moció i ha destacat el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, el 92% dels infants i joves de famílies de nivell socioeconòmic alt realitzen activitats fora de l'horari escolar, mentre que en el cas de famílies amb nivell baix aquest complement educatiu només arriba al 66%.

Es tracta de dades d'Aliança per l'Educació 360, que alerta de les desigualtats en la participació en les activitats extraescolars a Catalunya. El mateix estudi concreta que aquest tipus d'activitats fora de l'horari lectiu suposen un complement per curs d'unes 190 hores d'aprenentatge.

És per això que des d'En Comú Podem volen desenvolupar una diagnosi sobre la situació al municipi i obrir una línia de beques per garantir l'accés a les activitats extraescolars a tots els infants i joves.

De fet, com ja va avançar Cugat Mèdia, Sant Cugat compta amb un Pla Local per a una Equitativa per fer front a la segregació escolar i abordar altres aspectes per a una educació de qualitat com són les activitats extraescolars.


Ramon Gutiérrez

La idea és un sistema de beques basat en la renda o en la tarifació social. La idea és establir una línia de finançament per universalitzar les extraescolars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.