Més pressupost per al manteniment de les franges forestals contra incendis

Llum verda del ple per adjudicar el servei per 295.000 euros anuals


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: ACN (Jordi Pujolar)

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: ACN (Jordi Pujolar)

La situació de sequera fa que el risc d'incendi als entorns forestals sigui major; exemple d'això és que el 15% de la vegetació de Collserola està seca o morta. Per això, l'Ajuntament ha apostat per incrementar un 53% el pressupost del contracte del servei de manteniment i neteja de les franges de protecció contra incendis forestals. El ple ha donat llum verda a la proposta del govern de destinar 295.000 euros anuals a aquest servei, adjudicat a l'empresa Talher, que properament es posarà a treballar. El contracte és per tres anys, amb possibilitat de dues pròrrogues d'un any. Hi han votat a favor tots els grups municipals, tret del PP, que s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE MARÇ

Amb el nou contracte, també s'amplia la superfície de la qual es tindrà cura: ara seran 172 hectàrees, un 12,7% més del que es tenia en compte fins ara. També es mantindran i netejaran 15 hectàrees de rieres i torrents; això suposa que s'ha més que duplicat l'espai que es controlava fins ara. La nova adjudicació, a banda d'abastar més espai, també amplia la periodicitat dels treballs: ara es farà dos cops cada any.

Amb el nou servei es triplica el temps dedicat a l'esporga de la vegetació que es troba a voreres o amb contacte amb l'enllumenat públic en les zones properes als boscos. Fins ara es dedicaven 10 jornades de treball; ara, seran 30.

L'adjudicació del contracte dona compliment a la moció institucional de maig de 2022 que reclamava incrementar la periodicitat del manteniment de les franges.

Prohibició de fer foc

Fins al 15 d'octubre està prohibit encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició entra en vigor en un dels anys més complicats pels efectes de la sequera, una de les més intenses i extenses del darrer segle, derivada, principalment, de l'escassetat de precipitació efectiva en els últims tres anys. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.