Canvis en la circulació d'alguns carrers de les Planes

L'Ajuntament destina 70.000 euros per pacificar el trànsit i millorar les condicions per als vianants


  • Comparteix:

Consell de barri de Les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Consell de barri de Les Planes / Foto: Cugat Mèdia

Canvis en la circulació a les Planes: als carrers de Nostra Senyora de l'Estrada, de Maria Antònia, de la Verònica i de la Llum i al camí de Can Cases. Per tal de garantir la seguretat tant per als vehicles com per als vianants, l'Ajuntament implementarà canvis en els sentits de circulació. El pla, dotat amb un pressupost de 70.000 euros, s'ha detallat aquest dilluns al consell de barri de les Planes.

Amb la proposta que hi ha ara sobre la taula, el carrer de Nostra Senyora de l'Estrada serà només en sentit cap a Maria Antònia. En aquest via també hi ha canvis, el tram entre Nostra Senyora de l'Estrada i Font també serà d'un sol sentit. El tram restant serà de doble sentit. La cruïlla amb el carrer Font s'habilitarà perquè pugui haver-hi circulació rotaròria.

Des de l'Ajuntament també fan una proposta de millora als carrers de Sant Francesc d'Assís, de la Llum i de la Verònica. Es mantindrà el carrer de Sant Francesc d'Assís com a doble sentit, ja que un estudi certifica que, malgrat l'amplada i pendent, hi passen molt pocs vehicles (17 per hora). Pel que fa als carrers de la Verònica i de la Llum, s'aposta per tancar-los perquè només hi pugui accedir el veïnat.

Pel que fa al camí de Can Cases, la previsió és instal·lar una passera d'entre 1,25 i 2,5 metres d'amplada d'ús exclusiu per a vianants, separada del trànsit de vehicles. També s'incidirà en la circulació sobre rodes, establint una velocitat màxima de 20 quilòmetres per hora a la via, així com instal·lant elements reductors de velocitat.

Queixes veïnals sobre el servei de bus

La irregularitat amb les freqüències de pas del bus és quelcom que preocupa el veïnat, que ha reclamat solucions al govern. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Maria Vallès, ha recordat que l'Ajuntament reclamarà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que subrogui o assumeixi la gestió del servei de transport urbà, per tal que compleixi la llei. El consistori també reclamarà que l'administració supramunicipal torni a la ciutat uns 20 milions d'euros per "l'abandonament de funcions" almenys des de 2018, quan va caducar la concessió.

L'execució dels pressupostos participatius

El veïnat s'ha queixat que un dels projectes que van sorgir als pressupostos participatius de 2020-21 encara no s'ha executat. Era una iniciativa de 16.000 per dotar de material l'espai familiar. Una de les veïnes s'ha queixat que aquest import s'ha destinat a arranjar una caseta de consergeria. La presidenta del consell de barri, la regidora Núria Fernàndez, s'ha compromès a revisar-ho per esclarir-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.