En Comú Podem reclama mesures equitatives per combatre la sequera

Ho recullen en una moció que defensaran al ple d'abril


  • Comparteix:

Els regidors d'En Comú Podem Ramón Gutiérrez i Aina Balada / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors d'En Comú Podem Ramón Gutiérrez i Aina Balada / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem vol que l'Ajuntament implementi mesures 'equitatives i compartides' en la lluita contra la sequera. Amb una moció, el grup municipal critica que aquest context hagi comportat importants restriccions del consum d'aigua al sector primari, industrial i ciutadà, però que en altres àmbits com el turisme l'exigència hagi estat menor. En aquesta línia, ECP insta el consistori a dotar de suficient pressupost les partides dedicades a les inversions i al manteniment de les infraestructures hídriques així com a realitzar campanyes de sensibilització sobre el consum i a aplicar el règim sancionador de l'ordenança de sequera aprovada el 2018.

Per altra banda, també reclama establir espais considerats com a refugis climàtics i a dur a terme una auditoria tècnica del servei d'aigua municipal per tal de millorar l'eficiència hídrica del municipi. No obstant això, també insten a Sorea, l'empresa que gestiona el servei d'abastament d'aigua, a facilitar a l'Ajuntament les dades dels sobre els grans consumidors i que aquestes es facin públiques.

A més, ECP també insta la Diputació de Barcelona a posar a disposició els recursos suficients per donar suport als ens locals en la millora de les infraestructures hídriques i al Govern de la Generalitat a establir una taula de diàleg amb el sector turístic.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.