La Generalitat, disposada a pagar la construcció de La Mirada, segons el govern

L'alcalde ha assegurat durant el ple que el departament els ha dit que aquesta escola "és la prioritat número u"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un render del projecte de La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge d'arxiu d'un render del projecte de La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

'L'Ajuntament no té els diners per construir l'escola La Mirada, però la bona notícia és que la Generalitat sí que els té'. Així ho ha dit l'alcalde, Josep Maria Vallès, aquest dilluns durant el ple d'abril, on ha concretat que el Govern podria gastar 8,5 milions d'euros si el centre és de dues línies o 10,5 si fos de tres línies. Respecte a la ubicació on anirà l'escola, no hi ha res decidit encara, pendents de l'informe d'ADIF, segons l'alcalde.

Vallès ha recordat que fa dos mandats l'Ajuntament es va comprometre a avançar els diners per construir l'edifici del centre escolar, ja que la Generalitat no ho considerava una prioritat. Ara, aquesta situació s'hauria revertit, tal com van constatar membres del govern en una reunió recent amb el departament d'Educació. Vallès ha avançat que en 10 dies hi ha prevista una trobada sobre aquest tema amb la consellera de l'àmbit, Anna Simó.

Tot plegat ho ha dit en resposta a una pregunta de la portaveu del PSC, Elena Vila, que s'ha queixat d'haver conegut aquestes informacions per una entrevista al regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, al 'TOT Sant Cugat'. Una queixa que també han traslladat des de l'AFA en el torn de l'audiència pública.

Retorn a la ubicació inicial?

Vallès també ha recordat que estan a l'espera que ADIF faciliti la freqüència de pas de trens de mercaderies per la via propera a la ubicació original de l'escola La Mirada. Amb aquesta informació, Protecció Civil de la Generalitat s'ha compromès a emetre un nou informe que, o bé mantindrà la decisió presa el 2019 -que deia que no es podia construir dins la xona d'indefensió- o bé la corregeix permet fer les obres en aquests terrenys al costat de l'institut Leonardo da Vinci.

CONSULTA LA CRONOLOGIA DE LA HISTÒRIA DE LA MIRADA


Josep Maria Vallès

L'Ajuntament no té els diners per fer La Mirada, però la bona notícia és que la Generalitat sí. Hi ha 8,5 milions si és de dues línies, i de 10,5 si és de tres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.