Vox vol que s'imparteixin xerrades a les escoles sobre els afusellaments al Pi Bessó

La formació també presenta una moció perquè sigui obligatori publicar la nacionalitat dels delinqüents


  • Comparteix:

Placa del Pi Bessó / Foto: Ajuntament

Placa del Pi Bessó / Foto: Ajuntament

Vox vol que s'engegui un cicle de xerrades als centres escolars públics i concertats de Sant Cugat per donar a conèixer els afusellaments del Pi Bessó durant la Guerra Civil. En aquest espai, al punt quilomètric 7,9 de la carretera de la Rabassada, el bàndol republicà va executar una trentena de persones, veïnes de Sant Cugat i Rubí, sospitoses de donar suport als nacionals.

Com a exercici de memòria històrica, els ajuntaments dels dos municipis van restituir el 2020 una placa commemorativa, que el 2015 va quedar destrossada per un accident de trànsit. En aquell acte es va posar de manifest la importància de recordar "moments històrics que no s'haurien de repetir". El juny de 2023, aquesta placa va desaparèixer, i a principis d'any el govern va explicar que treballava per restituir-la.

La moció de Vox busca "conscienciar els joves de la importància de respectar les idees de tothom i la vida per sobre de tota ideologia".

D'altra banda, la formació d'extrema dreta proposarà un text perquè l'Ajuntament insti el govern espanyol i la Generalitat a fer públiques "amb caràcter obligatori" les nacionalitat de les persones que hagin comès delictes o hagin estat detingudes pels cossos de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.