En Comú Podem proposa un servei de cotxes elèctrics compartits amb la flota municipal

La moció dels comuns pel ple de maig s'emmiralla amb el que està fent l'Ajuntament del Prat de Llobregat


Temes relacionats

Els comuns proposen posar a disposició de la ciutadania els vehicles elèctrics municipals els caps de setmana (26/abr/24)


  • Comparteix:

Ramon Gutiérrez i Aina Balada durant la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Ramon Gutiérrez i Aina Balada durant la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem (ECP) planteja posar l'actual flota municipal d'11 vehicles elèctrics a disposició de la ciutadania a través d'un nou servei de cotxes compartits. Així ho han explicat el portaveu del grup municipal, Ramon Gutiérrez, i la regidora d'ECP, Aina Balada, en la roda de premsa de presentació de la moció que portaran al ple de maig, previst per dilluns vinent. La moció pretén donar resposta als problemes de mobilitat de la ciutat, una de les principals preocupacions de la ciutadania segons els últims Observatoris Sociològics, i s'emmiralla en el sistema que ja està en marxa al Prat de Llobregat.


CONSULTA LA MOCIÓ AQUÍ

La proposta, que sorgeix de la necessitat de millorar els desplaçaments a la ciutat i afavorir una mobilitat més sostenible, pretén rendibilitzar la flota de vehicles elèctrics o híbrids que ja té l'Ajuntament a disposició dels treballadors, que actualment està formada per 11 vehicles. "Som conscients que, per la forma de la ciutat, el cotxe és necessari, però hem de poder millorar el seu impacte", ha afirmat Gutiérrez.

ECP considera que aquest nou servei obert a la ciutadania es podria gestionar mitjançant una app i hauria de contemplar, també, l'estacionament dels vehicles elèctrics a la via pública en diferents punts de la ciutat, amb punts de càrrega específics, per tal d'afavorir-ne l'ús de la ciutadania. Actualment, Sant Cugat ja compta amb un vehicle col·lectiu de la cooperativa SOM Mobilitat.

Pel que fa al futur de la moció, el portaveu del grup ha avançat que no rebran el suport de l'equip de govern, tot i que sí que esperen rebre el vot a favor d'altres grups de l'oposició.

Un cas d'èxit

Tal com ha explicat Balada, l'Ajuntament del Prat ja va engegar una proposta similar "amb molt bona acollida". Segons la regidora, l'èxit de la iniciativa va permetre ampliar els cotxes col·lectius de quatre turismes a una flota d'onze turismes i una furgoneta petita. "Hem de treballar cap a una ciutat sostenible i sense fum", ha afegit Balada. La proposta ja es va explicar durant la campanya electoral pel 12-M.


Aina Balada

Hem de treballar cap a una ciutat sostenible i sense fum. Hem de fer un canvi de paradigma del model de ciutat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.