ICV demana una auditoria per concretar els danys causats per la promotora a l'Heretat Miralles


  • Comparteix:

ICV-EA qüestiona la decisió de l'equip de govern d'autoritzar la represa d'una part de les obres que la promotora Seniorland desenvolupa a la zona de l'Heretat Miralles, a La Floresta. Els ecosocialistes demanen una auditoria que detalli les agressions mediambientals que han provocat les obres il·legals i que s'estableixin mesures compensatòries perquè la constructora 'pagui el mal que ha fet'.

ICV-EA considera que abans de permetre que la promotora reprengui una part de les obres i de fixar la quantitat de l'aval que va dipositar Seniorland, caldria haver fet una avaluació detallada dels danys provocats sobre el terreny per les obres il·legals per valorar quines decisions o sancions s'han de prendre. Així ho ha dit el portaveu municipal d'ICV, Xavier Boix.

Xavier Boix

L'actuació de la constructora és molt greu. Dipositar un aval no és acceptable, perquè no sabem a què respon. Demanem una auditoria dels danys causats i que a partir d'aquí es prenguin les determinacions.


Iniciativa considera que l'equip de govern hauria d'explicar quin criteri ha seguit per establir la quantitat de l'aval, i ha preguntat si s'han fet auditories topogràfiques, de runa i dels danys causats a la vegetació, tal com va demanar ICV en el moment de presentar la denúncia que va destapar les irregularitats, conjuntament amb les denúncies d'alguns veïns de La Floresta.

A més, la formació ecosocialista considera que el cas de l'Heretat Miralles és greu i hauria de servir per millorar els procediments que segueix l'Ajuntament pel que fa a l'atorgament de llicències d'obres. Xavier Boix creu que l'equip de govern hauria d'establir mesures compensatòries per fer front al mal provocat per la promotora en aquest indret i també en altres casos en diferents llocs del municipi.

Xavier Boix

El cas de La Floresta és un fet puntual, però molt important. S'haurien de derivar mesures compensatòries al mateix indret i en d'altres. La constructora ha de pagar el mal que ha fet.


D'altra banda, ICV ha tornat a criticar la manca d'intervenció activa de l'àrea de Medi Ambient a l'hora de concedir i supervisar les llicències urbanístiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.