Recoder aposta per conservar l'actual organització territorial en la reforma del ROM


  • Comparteix:

L'alcalde adverteix que CiU no renunciarà als seus plantejaments durant la negociació

L'alcalde adverteix que CiU no renunciarà als seus plantejaments durant la negociació

Un estudi extern sobre l'organització territorial de la ciutat aposta per mantenir els 3 actuals districtes de Sant Cugat i no crear-ne de nous. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha recordat que aquesta és precisament l'aposta que defensa CiU en el marc del procés de reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM). Recoder ha afegit que espera poder tancar un acord entre tots els grups polítics abans d'acabar el mandat, però ha dit que per això cal negociar i que CiU està disposada a fer-ho però no a renunciar sense més als seus plantejaments.

Els treballs de la comissió municipal encarregada de la reforma del ROM, que van començar al febrer de l'any passat, compten ja amb la primera entrega d'un estudi extern sobre l'organització territorial de la ciutat. L'informe, segons ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, avala la posició que manté CiU, que no és partidària de crear nous districtes a la ciutat, com hauria proposat algun partit de l'oposició.

Lluís Recoder

Nosaltres no som partidaris de crear més districtes a la ciutat. Hi ha grups que volen crear districtes a tots els barris, i l'estudi avala que això no és necessari.


Malgrat la discrepància sobre el tema de l'organització territorial de la ciutat, Lluís Recoder espera que en els propers mesos, i abans de finalitzar el mandat, es pugui arribar a un acord entre tots els grups polítics sobre la reforma del ROM. L'alcalde ha advertit, però, que perquè això sigui possible, hi ha d'haver una negociació i un acord on tothom haurà de fer aportacions en funció de la seva representativitat, i que per tant, CiU no acceptarà un acord en base a la renúncia dels seus plantejaments.

Lluís Recoder

Dins d'aquest mandat ha d'estar aprovat, espero que ben aviat. Però hi ha d'haver un acord on tothom ha d'aportar en funció de la seva representativitat. Nosaltres no acceptarem un acord en base a renunciar als nostres plantejaments.


Lluís Recoder assegura que hi ha alguns partits que volen 'posar el llistó massa alt' en la negociació, però afegeix que espera que l'acord es pugui aconseguir aviat per millorar, entre d'altres coses, el funcionament dels plenaris i els mecanismes de participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.