ERC constata a través d'una enquesta el malestar de les entitats veïnals per l'escassa participació


  • Comparteix:

Els republicans consideren que cal aprofondir en l'aplicació de l'actual ROM, a l'espera de millorar-lo

Els republicans consideren que cal aprofondir en l'aplicació de l'actual ROM, a l'espera de millorar-lo

Les associacions de veïns es mostren insatisfetes sobre la participació real del teixit associatiu i la poca atenció que reben de l'Ajuntament. Així ho constata una enquesta feta per Esquerra Republicana entre 10 entitats veïnals, que també es mostren preocupades per la urbanització i la neteja dels carrers.

En el marc de la campanya 'Esquerra t'escolta', la secció local d'ERC va realitzar a principis d'any una enquesta sobre descentralització municipal a una desena d'associacions de veïns de Sant Cugat, principalment dels districtes, però també del nucli urbà.

La principal conclusió de l'estudi és que les associacions enquestades es consideren molt actives i acostumen a presentar iniciatives per millorar el seu entorn, però alhora estan molt insatisfetes per les escasses possibilitats de 'participació real' que els brinda l'Ajuntament. Així ho ha explicat el president de la comissió de districtes i barris d'ERC, Joseba Quevedo.

Joseba Quevedo

Hi ha unanimitat entre les entitats en què els actuals mecanismes de descentralització no funcionen bé. Falta informació i això és un tema encara pendent. El ROM està bé en la teoria, però sembla que no s'aplica bé.


Les diferents associacions de veïns no tenen una opinió unànime, en canvi, sobre la necessitat o no de crear més districtes al centre de la ciutat, i només una minoria reclama que el model de descentralització de l'EMD de Valldoreix s'instauri també a altres sectors del municipi.

El portaveu municipal d'ERC, Eduard Pomar, extreu d'aquesta enquesta la conclusió que s'ha d'aprofondir en l'aplicació de l'actual ROM, a banda de continuar els treballs per millorar-lo.

Eduard Pomar

ERC creu que l'actual sistema de districtes és vàlid, tot i que s'ha d'aprofondir en la seva implementació i, si cal, millorar-lo.


Entre les principals demandes que plantegen les entitats enquestades, destaquen la urbanització de carrers i la neteja dels espais públics. També es reclamen més infrastructures bàsiques i serveis, a banda de reivindicacions concretes de cada barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.