L'alcalde demana ajut als grups catalans del Congrés perquè Foment acabi la remodelació del Celler Cooperatiu


  • Comparteix:

Els pressupostos generals de l'Estat per al 2006 no preveuen cap partida per aquest projecte

Els pressupostos generals de l'Estat per al 2006 no preveuen cap partida per aquest projecte

L'alcalde de Sant Cugat demanarà a tots els grups parlamentaris catalans del Congrés dels Diputats que instin al Ministeri de Foment a acabar les obres de remodelació del Celler Cooperatiu, que continuen aturades. Lluís Recoder ha fet aquestes declaracions després de conèixer que l'avantprojecte dels pressupostos generals de l'Estat per al 2006 no inclouen cap partida per finalitzar l'arranjament d'aquest equipament.

L'alcalde considera 'injustificable' i 'incomprensible' que el Ministeri de Foment no hagi reprès ja la segona fase de les obres de rehabilitació del Celler Cooperatiu, més de mig any després que l'empresa 'Societat Catalana d'Instal·lacions i Obres', responsable del projecte, fes fallida. El ministeri encara no ha tornat a adjudicar els treballs i l'avantprojecte dels pressupostos generals de l'Estat per al 2006 no preveu cap partida destinada a aquesta actuació.

Davant d'aquesta situació, Lluís Recoder ha anunciat que demanarà el suport de tots els grups parlamentaris catalans del Congrés dels Diputats per desencallar un projecte que, segons ha dit, afecta un espai 'emblemàtic' per a la nostra ciutat.

Lluís Recoder

M'adreçaré a tots els grups parlamentaris catalans al Congrés perquè ens ajudin a què el Ministeri de Foment respongui al seu compromís i acabi aquesta obra. No és justificable ni comprensible que hagin deixat l'obra empantanegada.


Davant del reiterat endarreriment de les obres, l'alcalde va proposar fa uns mesos a Foment que es transferissin a l'Ajuntament els diners destinats a la reforma per tal que fos el propi consistori el que es fes càrrec de la licitació. La proposta, però, va ser rebutjada pel govern espanyol i a data d'avui encara no s'han adjudicat les obres.

Recordem que l'Ajuntament ja va fer una primera fase de la rehabilitació d'aquest edifici modernista l'any 2002, que va consistir en la reforma exterior i el reforç de la teulada i l'estructura. Des d'aleshores queda pendent la segona fase, que es financia a través de les partides corresponents a l'1% cultural del Ministeri de Foment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.