CiU demana que es dupliqui la dotació dels pressupostos generals per als trens de rodalies


  • Comparteix:

La federació nacionalista reclama que es destinin 10 milions d'euros a la línia C-7

La federació nacionalista reclama que es destinin 10 milions d'euros a la línia C-7

CiU demana que els pressupostos generals del 2006 doblin la inversió per als trens de rodalies de Barcelona fins als 48 milions per incrementar la freqüència de pas dels combois. En una moció als comptes de l'Estat del 2006, la federació nacionalista reclama que es destinin 10 milions d'euros a la línia C-7, amb estació a Sant Cugat, per obrir als passatgers el tram Cerdanyola Universitat-Mollet.

CiU proposa que es doblin els 24 milions previstos als pressupostos perquè s'incrementi la freqüència de pas dels trens de rodalies de Barcelona. L'augment pressupostari hauria de servir per incorporar més combois i adequar els trens a les persones amb manca de mobilitat.

En declaracions a Ràdio Sant Cugat, el diputat de CiU al Congrés, Jordi Jané, ha recordat que la demanda de rodalies ha crescut un 80% entre el 1992 i el 2004, mentre que l'oferta del servei només ha incrementat un 2% durant el mateix període.

Jordi Jané

La demanda del servei ha crescut un 80%, mentre que l'oferta només ho ha fet un 2%. Ha arribat l'hora d'invertir en els trens de rodalies.


La moció contempla que es destinin 10 milions d'euros de l'increment pressupostari a la línia C-7, amb estació a Sant Cugat. La inversió permetria l'obertura del servei per a passatgers del tram Cerdanyola Universitat-Mollet del Vallès.

Segons el diputat convergent, cal invertir diners a la línia C-7 per millorar la connexió amb altres serveis de transport.

Jordi Jané

La línia C-7 ha d'estar més ben connectada amb la resta de transport públic i ha d'arribar fins a l'estació de Mollet del Vallès.


Jané ha lamentat que la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, justifiqui l'actual partida pressupostària dedicada a rodalies amb l'aposta del govern espanyol per l'arribada del TGV a Barcelona, ja que, segons el diputat, són 'dues qüestions diferents'.

El polític nacionalista també ha recordat que a altres zones de l'estat s'invertiran molts més diners en serveis de rodalies. Jané ha posat com a exemple Cadis, que rebrà 66 milions d'euros, gairebé el triple dels 24 que es destinaran a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.