El PSC critica la política de conciliació laboral i familiar de l'equip de govern


  • Comparteix:

El PSC de Sant Cugat considera que l’equip de govern no té cap mena planificació en polítiques d’igualtat i conciliació de la vida laboral i familiar i denuncia que el Pla d’Igualtat, la diagnosi del qual es va fer l’any 2001, encara no ha estat aprovat pel ple. Aquestes són algunes de les conclusions a què han arribat aquest dissabte els socialistes en el marc d’una jornada-debat on s'ha tractat l’harmonització del treball amb la vida familiar.

Durant tot el matí d’aquest dissabte, el Club Muntanyenc ha estat l’escenari triat pel PSC per celebrar la seva darrera jornada-debat. Sota el títol 'Conciliació de la vida laboral, familiar i personal', una cinquantena de persones han assistit a les dues taules rodones previstes per a l’ocasió. El primer secretari del PSC de Sant Cugat del Vallès, Ferran Villaseñor, ha explicat que es tracta de potenciar aquelles accions que busquen afavorir la conciliació i la igualtat.

Ferran Villaseñor

Sota el títol van accions que busquen afavorir tothom que es vulgui desenvolupar com a persona d'esquerres i la conciliació, que vol dir igualtat


En aquest sentit, la regidora socialista, Aintzane Conesa, ha destacat la feina duta a terme pel seu partit en l’àmbit de polítiques de conciliació i ha criticat l’equip de govern per no haver aprovat encara el Pla d’Igualtat, tot i que ja fa 5 anys que la seva diagnosi va ser aprovada. La regidora ha afirmat també que alguns aspectes del pla són 'molt millorables', però que no entén la voluntat de l'equip de govern d'elaborar un nou pla, podent-se millorar aspectes concrets del que ja hi ha redactat.

Aintzane Conesa

Hem participat activament a l'hora de presentar esmenes en el Pla d'Igualtat. No hem tingut la resposta que esperàvem de CiU. No tenim notícia que el Pla s'aprovi, i això que la diagnosi es va tancar el 2001.


Conesa també ha volgut remarcar que, en un municipi com Sant Cugat, amb una taxa de natalitat tan elevada i un increment constant de les famílies monoparentals, és especialment important comptar amb unes bones polítiques de conciliació laboral i familiar. Unes polítiques, que segons ha dit, que no s'estan fent des de l'equip de govern municipal.

Per últim, la diputada del PSC al Congrés, Lourdes Muñoz, ha afirmat que la paritat i la igualtat social és una prioritat dels governs socialistes, afegint que els partits de dretes tenen una concepció molt diferent de la repartició de tasques.

Lourdes Muñoz

Les polítiques de dretes i esquerres són molt diferents. Per les dretes les dones produïm i ens ocupem de la familia. En canvi, les esquerres posem l'èmfasi en la igualtat i en repartir les tasques


Muñoz ha explicat també que el PSC està a punt d'aprovar un pla que, sota el títol de 'Pacte del Temps' és una aposta per conciliar l'activitat política dels membres del seu partit amb la familiar. La diputada socialista ha dit que el PSC proposarà als Ajuntaments, entre els quals el de Sant Cugat, que apliquin aquest Pacte per donar exemple a la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.