Recoder i Gausa tanquen un principi d'acord pel problema de les cases fora d'ordenació i desencallar el PGM a la Floresta


  • Comparteix:

L'acord passa per excloure les cases fora d'ordenació i el sector de Can Busquets de la modificació del PGM de la Floresta

L'acord passa per excloure les cases fora d'ordenació i el sector de Can Busquets de la modificació del PGM de la Floresta

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, i el portaveu socialista, Salvador Gausa, han arribat a un principi d'acord per resoldre el problema de les cases fora d'ordenació del municipi a partir dels terrenys de la finca de Can Monmany i per desencallar la modificació del PGM a la Floresta. En aquest sentit, l'acord passa per reformular aquesta modificació sense incloure aquestes cases i sense incloure la zona de Can Busquets. Aquest sector es contemplarà, en canvi, dins l'estudi sobre zones urbanitzables no programades.

La voluntat de dialogar sobre el PGM de la Floresta expressada per l'alcalde durant el ple municipal, en resposta a una demanda del portaveu socialista, Salvador Gausa, ha donat ja els primers fruits.

Lluís Recoder i Salvador Gausa han fet públic un principi d'acord que aposta per resoldre el problema de les cases fora d'ordenació de la Floresta, Valldoreix i Can Cortés, a partir de la requalificació d'uns terrenys d'equipaments de Can Monmany, que servirien per compensar la zona verda que ocupen actualment aquests habitatges.

Això permetria reformular la modificació del PGM de la Floresta, que ha de resoldre diversos problemes del districte, sense incloure les cases il·legalitzades d'aquest districte i sense incloure tampoc l'àmbit de Can Busquets. Aquest àmbit passarà a contemplar-se dins l'estudi sobre les zones urbanitzables no programades del municipi.

L'alcalde de Sant Cugat ha assegurat que es tracta d'un bon acord que ha de servir per trobar solucions conjuntes a problemes que fa anys que s'arrosseguen. Lluís Recoder ha destacat també el compromís de les dues parts de defensar la proposta davant la Generalitat.

Lluís Recoder

Era bàsic que hi pogués haver un consens sobre aquest tema amb el principal grup de l'oposició, que crec que és assumible per la resta de forces polítiques. I és molt important també aquesta voluntat que això ho defensarem conjuntament


Recoder ha apuntat però que la ciutat no pot assumir més risc amb una altra operació de preservació com la Torre Negra, i que, de moment, continuen les postures divergents sobre Can Busquets.

De la seva banda, el portaveu socialista s'ha felicitat d'aquest principi d'acord, assegurant que respon a una voluntat de fer un plantejament global del municipi i que és un primer pas per salvar diferències com la de Can Busquets i buscar punts d'encontre. Per a Salvador Gausa, aquest ha de ser un primer pas perquè no s'urbanitzi aquest sector.

Salvador Gausa

Hem fet un plantejament global de l'urbanisme del municipi. El punt de trobada ha estat la voluntat d'agafar Can Monmany i PGM de la Floresta i analitzar conjuntament les coses. En el tema Can Busquets tenim una visió diferent però per nosaltres és un primer pas perquè no s'urbanitzi


La previsió és poder portar al ple de juny la modificació del PGM de Can Monmany que ha de permetre la legalització de les cases. Pel que fa al nou text refós de modificació del PGM de la Floresta, aquest podria passar per ple al juliol, partint sempre de la feina ja feta i després d'haver completat l'informe ambiental, tal i com ha sol·licitat l'àrea de Medi Ambient.

En el cas de l'estudi sobre les zones urbanitzables no programades, tant Recoder com Gausa han apuntat que està força avançat però que no poden posar-li una data. La voluntat d'aquest estudi és buscar diferents fórmules per protegir aquests espais, com per exemple traslladar part de l'edificabilitat que permet el planejament a d'altres àmbits.

El principi d'acord entre l'alcalde i Salvador Gausa contempla també una actualització del Pla d'Equipaments de la ciutat, que la Junta de Govern ja ha acordat encarregar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.