Els partits es proposen que el creixement no resti qualitat de vida a Sant Cugat


  • Comparteix:

Afrontar el creixement de la ciutat i les polítiques socials són alguns dels reptes que els diferents grups municipals s'han marcat de cara per al proper mandat. Els partits de l'oposició s'han compromès a seguir treballant des de fora de l'equip de govern i a reclamar diàleg amb l'alcalde.

Tots els partits s'han proposat treballar per millorar la ciutat i, en especial, garantir que el creixement demogràfic no repercuteixi en la qualitat de vida del municipi.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha avançat que la federació continuarà defensant 'la preservació de Collserola, les polítiques d'habitatge social i d'un urbanisme de qualitat'. Recasens ha afegit que treballaran per reformar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i, sobretot, per aconseguir una societat 'equilibrada socialment i territorialment'.

Joan Recasens

Seguirem treballant per continuar sent ciutat líder en habitatge i en la protecció de Collserola.


Els partits a l'oposició també han avançat els principals punts de treball per als propers quatre anys. El PSC ha avançat que, durant aquest mandat, treballarà per aconseguir un ciutat enfortida socialment on puguin viure les classes mitjanes. El portaveu socialista, Salvador Gausa, ha repassat altres reptes de la ciutat com millorar les infraestructures de comunicació i garantir la mobilitat amb l'arriba d'ESADE i Ikea.

Salvador Gausa

El nostre full de ruta és defensar el nostre projecte de manera ètica. És el mandat de les infraestructures de comunicació amb Barcelona i de passar del gran creixement urbanístic a l'ordre intern de la ciutat.


De la seva banda, el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, també ha advertit que Sant Cugat no pot viure 'a esquenes de l'àmbit metropolità'. ICV-EUiA marca com a prioritats incrementar la participació ciutadana, lluitar contra el canvi climàtic i vetllar per la cohesió social.

Xavier Boix

Lluitarem contra la desafecció que sent la ciutadania per la política.


El PP pretén 'recuperar la confiança' dels santcugatencs després dels baixos índexs de participació de les eleccions. La portaveu popular, Berta Rodríguez, prioritzarà 'les polítiques de defensa de la família', l'increment de la seguretat ciutadana i millorar els districtes.

Berta Rodríguez

Si no hi ha seguretat no podrem gaudir de la llibertat. La familia és el núcli bàsic de la societat. I els districtes amb les millores urbanístiques.


ERC ha avançat que, tant si entren a l'equip de govern com si passen a l'oposició, treballarà per 'un Sant Cugat més just socialment i més sostenible'. En concret, el portaveu republicà, Raül Grangé, s'ha mostrat partidari de protegir Can Busquets i la Torre Negra, i evitar la construcció de la Ronda Sud.

Raül Grangé

Toca encarar un nou mandat on ens proposem seguir amb el cambi de rumb iniciat en els darrers quatre anys sigui quina sigui a posició des d'on ens toqui treballar.


Prop de 300 persones han seguit la presa de posessió dels càrrecs i la investidura de l'alcalde des del nou ajuntament. Ràdio Sant Cugat ha retransmès en directe la cerimònia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.