El consistori defensa l'actuació del cementiri en el desnonament d'un nínxol


  • Comparteix:

L'Ajuntament assegura que la concessionària del cementiri municipal ha aplicat el protocol habitual de desnonament de nínxols, en resposta a les queixes d'una propietària afectada per un nínxol buidat. De tota manera, l'equip de govern està estudiant que la Diputació es responsabilitzi en el futur de la recaptació de la taxa de manteniment dels nínxols.

La santcugatenca Rosario Sánchez es queixava a principis d'aquesta setmana que la concessionària del cementiri municipal ha buidat un nínxol de la seva família sense previ avís. Segons la denunciant, un error administratiu va provocar que els rebuts no arribessin a la destinatària i davant l'impagament s'ha procedit a buidar la tomba.

L'Ajuntament s'ha pronunciat al respecte afirmant que té constància que no s'havien abonat les respectives taxes de manteniment. A més, assegura que l'empresa concessionària dels serveis funeraris va enviar cartes als adjudicataris de la concessió administrativa exposant l'impagament de la taxa de manteniment de nínxols. Escoltem la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

Cristina Paraira

Els denonaments es produeixen per l'impagament de les taxes de manteniment. Quan algú fa cinc anys que no paga les taxes es pot procedir al desnonament.


El consistori admet que en algun cas els adjudicataris havien canviat de domicili i no ho havien comunicat a l'empresa concessionària del cementiri. Per aquest motiu fa aquestes advertències.

Cristina Paraira

El que volem recordar és que és obligatori pagar les taxes del cementiri i avisar quan algú es canvia d'adreça.


L'Ajuntament està treballant perquè la Diputació es responsabilitzi de la recaptació de la taxa de manteniment dels nínxols, juntament amb la resta de tributs municipals. El consistori considera que l'organisme supramunicipal té una base de dades més actualitzada que l'empresa que s'encarrega dels serveis funeraris del cementiri de Sant Cugat.

El grup municipal del Partit Popular s'ha queixat també davant l'Ajuntament sobre els denonaments dels nínxols i ha demanat al consistori tenir accés als documents per estudiar el cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.